Cheesecake cu ciocolata

de Rocsi in Torturi, 4 Iul 2010 | 3071 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit vazand cheesecake-ul marmorat de pe blogul lui teo...multumesc Teo....;)...mi-a placut foarte mult

 

INGREDIENTE

  • 350 gr biscuiti cacao
  • 180 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 800 gr branza de vaci dulce
  • 300 gr smantana
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Blatul:


biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender


Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao.


Se amesteca bine iar la urma se pune si o esenta de rom.


Se ia o forma de tort rotunda detasabila, se unge cu putina margarina.


Compozitia de biscuiti se pune in forma si se preseaza cu mama atat pe peretii tavei cat si pe fundul acesteia.


Se da in cuptorul intins pentru 10 min.


Intre timp pregatim crema.


Branza se mixeaza pana devine ca o pasta.


Se adauga smantana apoi ouale rand pe rand.


Se pune zaharul treptat si se mixeaza foarte bine pana ce acesta se topeste.


La urma se adauga coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie.


Se pune circa 3 sferturi din compozitie peste blat.


Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde.


Se amesteca cand este aproape rece, cu crema oprita. Aceasta se pune peste crema de branza alba si se intinde uniform.


Deasupra se taie patratele de ciocolata.


Se da la cuptor cam pentru o ora si jumatate.


Cand e gata o scoateti si o lasati sa se raceasca bine de tot.


Pofta mare.

 

TIPS-URI

1

daca vreti crema cu ciocolata puteti sa o puneti din loc in loc apoi sa o marmorati cu cea alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.07.2010, 10:37

ce sa mai zic nadina?nu mai prea am ce sa zic...sunt asa k vremea.plouata

mena29 1

07.07.2010, 16:01

o portie si eu

epurasha2bb 1

12.07.2010, 17:58

ce minunatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy