Cheesecake cu ciocolata

de Rocsi in Torturi, 4 Iul 2010 | 5736 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit vazand cheesecake-ul marmorat de pe blogul lui teo...multumesc Teo....;)...mi-a placut foarte mult

 

INGREDIENTE

  • 350 gr biscuiti cacao
  • 180 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom

Crema:

  • 800 gr branza de vaci dulce
  • 300 gr smantana
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 150 gr ciocolata cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Blatul:

biscuitii se farama marunt sau se dau prin blender

Untul, care este scos de la frigider mai dinainte sa nu fie rece, se amesteca cu biscuitii faramati si lingura de cacao.

Se amesteca bine iar la urma se pune si o esenta de rom.

Se ia o forma de tort rotunda detasabila, se unge cu putina margarina.

Compozitia de biscuiti se pune in forma si se preseaza cu mama atat pe peretii tavei cat si pe fundul acesteia.

Se da in cuptorul intins pentru 10 min.

Intre timp pregatim crema.

Branza se mixeaza pana devine ca o pasta.

Se adauga smantana apoi ouale rand pe rand.

Se pune zaharul treptat si se mixeaza foarte bine pana ce acesta se topeste.

La urma se adauga coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie.

Se pune circa 3 sferturi din compozitie peste blat.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde.

Se amesteca cand este aproape rece, cu crema oprita. Aceasta se pune peste crema de branza alba si se intinde uniform.

Deasupra se taie patratele de ciocolata.

Se da la cuptor cam pentru o ora si jumatate.

Cand e gata o scoateti si o lasati sa se raceasca bine de tot.

Pofta mare.

TIPS-URI

1

daca vreti crema cu ciocolata puteti sa o puneti din loc in loc apoi sa o marmorati cu cea alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.07.2010, 10:37

ce sa mai zic nadina?nu mai prea am ce sa zic...sunt asa k vremea.plouata

mena29 1

07.07.2010, 16:01

o portie si eu

epurasha2bb 1

12.07.2010, 17:58

ce minunatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si zmeura