Tort cu mousse de trandafiri si caise

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 4 Mar 2015 | 2209 vizualizari

 

Ieri a fost ziua sotului meu si ,normal,am facut tort.Am vrut sa fie un pic mai deosebit,dar m-am gandit si la martisorNu am facut un tort alb-rosu,ci unul crem-roz.Initial m-am gandit la ceva cu fructe,dar pana la urma am ales aroma de trandafiri si caise.Mi s-a parut potrivita combinatia,atat la culoare cat si ca gust.Aroma acrisoara a caiselor compenseaza placut parfumul dulce-aromat al trandafirilor.A iesit un tort racoros,foarte parfumat si cu un gust dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • 10 linguri faina,
  • 1 praf sare.
  • Mousse de trandafiri:
  • 500 ml smantana pentru frisca,
  • 4 linguri zahar,
  • 400 ml sirop natural de trandafiri,
  • 2 plicuri gelatina.
  • Mousse de caise:
  • 500 ml smatana pentru frisca,
  • 4 linguri zahar,
  • 400 ml nectar de caise,
  • 2 plicuri gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de trandafiri si caise:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea, se adauga uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se incorporeaza amestecul de galbenusuri amestecand incet, cu o spatula. Se adauga faina amestecand incet, de jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se face proba scobitorii pentru a vedea daca e gata. Se scoate si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se pregatesc mousse-urile. Smantana se mixeaza cu zaharul. Cand e aproape gata se adauga siropul de trandafiri si se mixeaza in continuare. Gelatina se pune la hidratat in putina apa pentru 10 minute, dupa care se incalzeste putin, cat sa se dilueze. Se toarna in frisca si se mixeaza sa se omogenizeze. Se da la frigider pentru o ora.


Mousse-ul de caise se pregateste la fel ca cel de trandafiri, doar ca in frisca se adauga nectarul de caise.


Vreau sa mentionez ca atat siropul de trandafiri cat si nectarul de caise sunt facute de mine, asa sunt foarte aromate, rezultand mousse-uri cu gusturi apropiate de cele naturale.


Blatul se taie pe orizontala, in trei. Ambele mousse-uri se impart in doua. Pe prima foaie se pune jumatate din mousse-ul de trandafiri, iar peste el jumatate din mousse-ul de caise. Se acopera cu a doua foaie peste care iar se pune mousse de trandafiri, apoi mousse de caise. Se acopera cu ultima foaie.


Deasupra, am topit niste pastile de ciocolata rosie de la Wilton cu un pic de lapte si am facut o glazura, apoi m-am jucat cu un pic de frisca. Se poate face un jeleu din dulceata de trandafiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de trandafiri si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

05.03.2015, 20:10

La multi ani sotului tau!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

05.03.2015, 22:22

Multumesc

Carmen_g 1

05.03.2015, 22:38

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas