Tort cu 2 blaturi si 2 creme

de ala_oancea in Torturi, 28 Sep 2009 | 18116 vizualizari

 

Este un tort aniversar, pregatit cu ocazia implinirii a 5 ani de casnicie :)
Dupa o reteta din suplimentul Practic "Torturi"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Crema de nuca:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 150 gr nuci macinate
  • Crema de cacao:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • Altele:
  • 100 gr stafide
  • 300 ml frisca
  • bomboane de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 blaturi si 2 creme:

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se coc aprox 15 minute.

Se pun stafidele la inmuiat.

Pentru crema de nuci, se amesteca untul cu zaharul, faina, esenta de rom si nucile macinate. Se adauga treptat laptele si se pune la fiert pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 50 gr stafide. Eu am macinat nucile in rasnita de cafea. Nucile au devenit ca o pasta groasa, iar consistenta cremei a fost ca a piureului de castane. Si la gust semana putin datorita esentei de rom.

Pentru crema de cacao, se amesteca oul cu untul, zaharul, faina, ciocolata rupta in bucati. Se adauga treptat laptele si se pune la fiert pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 50 gr stafide.

Peste blatul alb se aseaza crema de cacao, apoi blatul de cacao si crema de nuci. Se acopera cu frisca batuta si se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 blaturi si 2 creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ala_oancea 1

30.09.2009, 17:06

Multumesc Ionix ! Multumesc Bunica !

elena1988 1

06.03.2011, 08:14

Rahela Velicu 1

30.12.2019, 00:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine