Parfe de ananas

de leoflori in Torturi, 4 Iul 2009 | 24268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr. mascarpone
  • 200 ml. smantana pt. frisca
  • 1 lingura esenta rom
  • 20 gr. gelatina granule (2 pliculete)
  • 8 gr. gelatina Tort gelee transparenta pt.ornat
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 conserve ananas rondele
  • 1 pachet piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de ananas:

Cele 2 pliculete de gelatina (20 gr.) se pun la inmuiat in apa rece pt.10 minute. Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve.

Batem frisca (foto 1), adaugam mascarpone(foto 2), adaugam zaharul(foto 3), adaugam esenta rom(foto 4) si mixam pana devine o crema fina.
Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar.
Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata.
Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.
Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm).
Eu am pus si piscoturi pe margine , apoi am turnat peste ele cioco amaruie topita.
Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala ,kiwi) ; se prepara gelatina transparenta cfm instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.
Se da la rece 4-5 ore.
Reteta este f. simpla si rapida ( mai putin partea cu statul la frigider!)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vpepuskas7 1

03.08.2013, 12:40

Sidy 1

03.08.2013, 14:53

Si scos acum rece din frigider , tre'sa fie o nebunieeeeeeeeee ! Cat e de bun Bine ca l-ai facut mai inainte si nu trebuie sa astept 5 ore dupa el

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose Ferrero

de Rocsi 9

la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mac