Parfe de ananas

de leoflori in Torturi, 4 Iul 2009 | 20934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr. mascarpone
  • 200 ml. smantana pt. frisca
  • 1 lingura esenta rom
  • 20 gr. gelatina granule (2 pliculete)
  • 8 gr. gelatina Tort gelee transparenta pt.ornat
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 conserve ananas rondele
  • 1 pachet piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de ananas:


Cele 2 pliculete de gelatina (20 gr.) se pun la inmuiat in apa rece pt.10 minute. Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve.



Batem frisca (foto 1), adaugam mascarpone(foto 2), adaugam zaharul(foto 3), adaugam esenta rom(foto 4) si mixam pana devine o crema fina.


Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar.


Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata.


Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.

Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm).

Eu am pus si piscoturi pe margine , apoi am turnat peste ele cioco amaruie topita.


Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala ,kiwi) ; se prepara gelatina transparenta cfm instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.

Se da la rece 4-5 ore.

Reteta este f. simpla si rapida ( mai putin partea cu statul la frigider!)





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

08.05.2011, 12:52

vpepuskas7 1

03.08.2013, 12:40

Sidy 1

03.08.2013, 14:53

Si scos acum rece din frigider , tre'sa fie o nebunieeeeeeeeee ! Cat e de bun Bine ca l-ai facut mai inainte si nu trebuie sa astept 5 ore dupa el

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Tutti Frutti"