Parfe de ananas

de leoflori in Torturi, 4 Iul 2009 | 26293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr. mascarpone
  • 200 ml. smantana pt. frisca
  • 1 lingura esenta rom
  • 20 gr. gelatina granule (2 pliculete)
  • 8 gr. gelatina Tort gelee transparenta pt.ornat
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 conserve ananas rondele
  • 1 pachet piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de ananas:

Cele 2 pliculete de gelatina (20 gr.) se pun la inmuiat in apa rece pt.10 minute. Apoi se incalzeste usor la bain-marie (atentie! nu se fierbe) cat sa se dizolve.

Batem frisca (foto 1), adaugam mascarpone(foto 2), adaugam zaharul(foto 3), adaugam esenta rom(foto 4) si mixam pana devine o crema fina.
Punem ananasul din conserva la scurs. Pastram cateva rondele pt. ornat. Restul il taiem cubulete si il mai scurgem iar.
Adaugam cubuletele de ananas in crema de mascarpone, amestecam bine si punem si gelatina dizolvata.
Sa nu fie gelatina prea calda pt. ca se branzeste crema.
Amestecam bine de tot si turnam intr-o forma de tort (22 cm).
Eu am pus si piscoturi pe margine , apoi am turnat peste ele cioco amaruie topita.
Se da la rece cca 30 minute apoi se orneaza cu ananasul rondele (sau portocala ,kiwi) ; se prepara gelatina transparenta cfm instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe.
Se da la rece 4-5 ore.
Reteta este f. simpla si rapida ( mai putin partea cu statul la frigider!)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vpepuskas7 1

03.08.2013, 12:40

Sidy 1

03.08.2013, 14:53

Si scos acum rece din frigider , tre'sa fie o nebunieeeeeeeeee ! Cat e de bun Bine ca l-ai facut mai inainte si nu trebuie sa astept 5 ore dupa el

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello