Tort cu pere

de marieta in Torturi, 15 Sep 2011 | 2755 vizualizari

 

racoros si de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri fructoza,
  • 5 linguri apa minerala,
  • 5 linguri ulei,
  • un praf de copt,
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate,
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • pentru crema
  • 10 pere tari,
  • 15 linguri fructoza,
  • 200ml friscva lichida neindulcita,
  • 300ml iaurt 3,5% grasimi
  • 2 intaritoare de frisca,
  • vanilie,
  • 2 plicuri gelatina,una rosie si una alba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina cernuta si se amesteca usor. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor.


Separat, perele se curata, se taie in 4 si se fierb intr-un litru de apa cu 5 linguri de fructoza pana se inmoaie. Daca scade apa se mai adauga intre timp ca sa ramana la sfarsit jumatate de litru de sirop. Se lasa la racit.


Separat se bate frisca cu iaurturile, 5 linguri fructoza, vanilie si intaritoarele de frisca, pana se intaresc bine, apoi,se adauga gelatina alba inmuiata 10 minute in apa rece. Se amesteca bine.


Se taie 6 bucatele de pere in bucati mici si se adauga in crema de iaurt si se da la rece. Cand blatul e copt si rece se insiropeaza in forma cu 100ml sirop de la pere (rece), apoi se pune toata crema de iaurt si se aseaza restul de pere cum doriti.


Se face gelatina rosie cu sucul de pere si se pune deasupra perelor. Se da la rece. Cand s-a inchegat gelatina se scoate tortul din forma si se trece pe un platou.

 

TIPS-URI

1

e bine ca perele sa fie tari ca sa nu se sfarame la fiert.

2

se poate face si cu altfel de fructe ,de care doriti.

3

se poate orna cu frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marieta 1

17.09.2011, 22:01

sa facut diaconta!!!exact o felie mai este!!!dar cum facem s-o primesti?vi in germania?te astept!!

diaconta 1

17.09.2011, 22:05

vin in Germania
ghici ce dulce am facut?
prajitura cu pere si caramel

marieta 1

19.09.2011, 23:37

e buna prajitura ta cu caramel dar daca vi in germania eu iti dau prajitura cu fructoza!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300