Tort cu pere

de marieta in Torturi, 15 Sep 2011 | 4209 vizualizari

 

racoros si de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri fructoza,
  • 5 linguri apa minerala,
  • 5 linguri ulei,
  • un praf de copt,
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate,
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • pentru crema
  • 10 pere tari,
  • 15 linguri fructoza,
  • 200ml friscva lichida neindulcita,
  • 300ml iaurt 3,5% grasimi
  • 2 intaritoare de frisca,
  • vanilie,
  • 2 plicuri gelatina,una rosie si una alba.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere:

Pentru blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si cand sunt tari se adauga 5 linguri fructoza, vanilie si praful de copt. Se bate in continuare pana la omogenizare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri. Se adauga apoi migdalele si faina cernuta si se amesteca usor. Se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se da la cuptor.

Separat, perele se curata, se taie in 4 si se fierb intr-un litru de apa cu 5 linguri de fructoza pana se inmoaie. Daca scade apa se mai adauga intre timp ca sa ramana la sfarsit jumatate de litru de sirop. Se lasa la racit.

Separat se bate frisca cu iaurturile, 5 linguri fructoza, vanilie si intaritoarele de frisca, pana se intaresc bine, apoi,se adauga gelatina alba inmuiata 10 minute in apa rece. Se amesteca bine.

Se taie 6 bucatele de pere in bucati mici si se adauga in crema de iaurt si se da la rece. Cand blatul e copt si rece se insiropeaza in forma cu 100ml sirop de la pere (rece), apoi se pune toata crema de iaurt si se aseaza restul de pere cum doriti.

Se face gelatina rosie cu sucul de pere si se pune deasupra perelor. Se da la rece. Cand s-a inchegat gelatina se scoate tortul din forma si se trece pe un platou.

TIPS-URI

1

e bine ca perele sa fie tari ca sa nu se sfarame la fiert.

2

se poate face si cu altfel de fructe ,de care doriti.

3

se poate orna cu frisca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marieta 1

17.09.2011, 22:01

sa facut diaconta!!!exact o felie mai este!!!dar cum facem s-o primesti?vi in germania?te astept!!

diaconta 1

17.09.2011, 22:05

vin in Germania
ghici ce dulce am facut?
prajitura cu pere si caramel

marieta 1

19.09.2011, 23:37

e buna prajitura ta cu caramel dar daca vi in germania eu iti dau prajitura cu fructoza!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Placinta floare cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 10.05 la 19:29

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata