Tortulet cu crema Finetti

de Constelatialeu in Torturi, 10 Mai 2014 | 3690 vizualizari

 

Din motive de neglijenta am dat cu aparatul de pamant,deci ce am incercat eu aici,sunt poze facute cu vechiul aparat foto,care trage sa moara si cu telefonul......nu prea imi plac,dar am incercat.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 g fineti
  • 200 g margarina rama cu unt
  • 150 g zahar pudra
  • visine din dulceata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola de esenta rom
  • Pentru ornat
  • frisca+ crema de fineti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu crema Finetti:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare.galbenusurile cu zaharul le frecam pana se topeste zaharul,adaugam faina si la final albusurile ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Ungem forma de tort ( 18 cm diametru) si o tapetam cu faina,turnam mai mult de jumatate din compozitie.In compozitia ramasa adaugam cacaoa si omogenizam.Apoi turnam si partea cu cacaoa in mijloc si cu un bat de frigaruie amestecam aleatoriu..dam blatul la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Se lasa la racit si apoi se taie in 4.


Sirop:


Se pune la fiert apa si zaharul,cand a dat in clocot se trage de pe foc si se pune esenta de rom.Se lasa la racit.


Crema:


Pachetul de rama frecat bine pana devine o crema spumoasa se adauga zaharul si continuam sa frecam pana se topeste zaharul,apoi adaugam crema fineti.


Asamblare:


Blatul taiat in 4,asezam prima parte pe o farfurie o insiropam,punem crema si apoi visine din dulceata,peste punem partea a doua si procedam ca prima data.La fel facem pana ajungem la ultima parte.Imbracam tortul in crema.Oprim 2-3 linguri de crema pe care le amestecam cu frisca si ornam tortuletul. Deasupra am ras ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu crema Finetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

marci49 1

11.05.2014, 13:12

arata super bine si cred ca este tare bun.in general imi plac prajiturile cu crema,indiferent de care,doar crema sa fie si frisca asa ca acest tortulet sigur il fac.multumesc pt reteta.

Lia_ 1

11.05.2014, 17:52

pare foarte bun si stai linistita ca "se intelege" perfect

anca_rm 1

13.05.2014, 12:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu visine