Tort Green Joy

de Ela68 in Torturi, 22 Iun 2016 | 1351 vizualizari

 

Cu acest tort am participat la competitia Green sugar blogger 2016. Sincera sa fiu, n-am avut deloc inspiratie. Ideea la ceva competitiv mi-a venit abia ce l-am terminat, insa, jocurile erau deja facute. Poate cu alta ocazie, daca timpul imi va permite.
Vand un pont pentru cei interesati. Cand participati la concursuri ce vor sa scoata in evidenta latura sanatatii, faceti dulciuri vegane sau raw vegane, sigur veti avea castig de cauza. 
Tortuletul are un gust foarte bun, este racoritor si aromat. In cazul in care vreti sa-l preparati, puteti inlocui Green sugar cu zahar alb, paritate 1:1.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat Joconde cu fistic :
    • 100 gr fistic macinat
    • 4 linguri Green Sugar
    • 3 oua intregi, marime medie
    • 3 albusuri
    • un praf de sare
    • 1 lingura Green Sugar
    • 1 lingurita pulbere de orz (sau ceai Matcha, pentru culoare)
    • 20 gr faina cernuta
    • 25 gr unt topit si racit
    Sirop :
    • coaja rasa de la 1/2 lime
    • 80 ml apa
    • 1 lingura Green Sugar
    Jeleu de capsuni :
    • 450 gr capsuni
    • o mana de frunze de menta
    • 4 linguri Green Sugar
    • 5 foi gelatina
    • 50 ml apa rece
    Crema de vanilie cu mascarpone :
    • 100 ml lapte
    • 1 baton de vanilie
    • 2 galbenusuri
    • 4 linguri Green Sugar
    • 2 foi gelatina
    • 50 ml apa rece
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr mascarpone
    • 50 ml brandy
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Green Joy:

Mod de preparare Blat Joconde : 1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam. 2. Separat, batem albusurle cu un praf de sare si o lingura de Greensugar si turnam peste amestecul de fistic. Amestecam usor cu ajutorul unui tel, apoi incorporam faina si untul. 3. Impartim aluatul in doua si coacem pe rand doua foi intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie pergament, la 180 grade timp de 15-20 minute. Blatul este copt cand incepe sa devina auriu pe margine. Puteti face in acest moment si testul cu scobitoarea.


Mod de preparare sirop : 1. Punem pe foc apa cu indlcitorul pana ce acesta s-a topit. Dam la o parte si adaugam coaja de lime. Lasam sa se raceasca.


Mod de preparare jeleu de capsuni : 1. Lasam foile de gelatina la hidratat in apa rece. 2. Blenduim capsunile impreuna cu frunzele de menta si le dam prin sita. 3.Punem capsunile intr-o cratiocioara pe foc impreuna cu indulcitorul si lasam pana ce acesta s-a dizolvat. 4. Dam deoparte, lasam putin sa se raceasca si adaugam gelatina stoarsa de apa. Amestecam rapid cu un tel pana se topeste si turnam intr-o forma de 22 cm tapetata cu folie alimentara. 5. Punem la frigider pentru cel putin 3-4 ore, sa se intareasca.


Mod de preparare crema de vanilie cu mascarpone : 1. Lasam foile de gelatina la hidratat in apa rece. 2. Punem la fiert laptele impreuna cu batonul de vanilie curatat de seminte. Lasam pentru inceput si coaja. 3. Mixam intr-un bol galbenusurile cu indulcitorul si adaugam laptele fierbinte peste ele continuand sa amestecam. Punem amestecul inapoi in cratita, eliminannd coaja de la batonul de vanilie si lasam pe foc pana incepe se se ingroase, Cand crema devine lucioasa lipindu-se de spatele lingurii, luam rapid de pe foc, altfel crema se va taia. 4. Lasam cateva minute la racorit, apoi turnam amestecul peste gelatina stoarsa de apa. Amestecam rapid pana se topeste. 5. Mixam smantana pentru frisca ( lasata in frigider cateva ore ), adaugam mascarpone si batem in continuare pana la inglobare. Adaugam si brandy, pentru aroma mai puternica. 6. Combinam crema de vanilie cu amestecul de mascarpone si frisca. Decor :



  • 80 gr ciocolata 80%

  • 3-4 linguri fistic

  • frunze de menta

  • capsuni


Pentru bordura, topim ciocolata la Bain-Marie si realizam cu ajutorul unui posh modelul dorit. Lasam la frigider sa se intareasca, apoi lipim bordura de marginea tortului si desprindem hartia pergament.


Asamblare tort : Puteti folosi forma in care ati copt blaturile, sau un inel de tort reglat la dimensiunile foilor.

Asezam prima foaie de blat, pe care o insiropam cu ajutorul unei pensule. Turnam mai putin de jumatate din crema de vanilie si dam la congelator 20 minute sa se intareasca, astel incat cand vom aseza jeleul, straturile sa nu se intrepatrunda, fie drepte si egale. Asezam si ultima foaie de blat, pe care o vom insiropa. Imbracam tortul cu restul de crema, asezam bordura de ciocolata iar deasupra formam floricele cu ajutorul unui posh. Fisticul crud il lasam in apa fierbinte cateva minute, apoi veti vedea ca se desprind foarte usor cojile, iar culoarea devine verde crud.. Il tocam marunt si presaram deasupra. Ornati cu cateva capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Green Joy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:59

Un deliciu

Ela68 1

05.07.2016, 16:00

ancutsa 1

17.07.2016, 17:07

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni