Desert tort cu crema caramel

de gaby_duceag in Torturi, 20 Dec 2019 | 1020 vizualizari

 

Coincidenta frumoasa si nepremeditata.
11 ani Bucataras.ro, eu 600 retete.
La muti ani, bucatarasule drag! Tie si oamenilor care te sustin cu veselia si retetele lor frumoase, cu suflet!
Iar mie...mai multa harnicie :))

 

INGREDIENTE

  • Ingredente blat 22-24cm
    • 7 oua
    • 7 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • o lingurita praf de copt
    • un vf. cutit sare
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri apa
    • esenta de vanilie (o lingurita)
  • Crema
    • 750 g mascarpone
    • 150 g zahar tos + 75 ml apa – pentru siropul caramel
    • 2 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
    Sirop
    • 150 ml apa
    • 60 ml cafea espresso (preparata)
    • 30 ml coniac sau Amaretto
    • 2-3 linguri zahar (gustati si daca nu vi se pare suficient de dulce, mai puneti putin)
    Cacao, pentru pudrat la final.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel:

Blat


Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. de cutit sare. Adauga treptat zaharul, apoi mixeaza pana se topeste complet si nu se mai simt granule.



  • Preincalzeste cuptorul.


Galbenusurile freaca-le intr-un bol cu uleiul apoi adauga esenta si apa. Pune-le peste albusuri. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le compozitiei de albusuri spumate. Omogenzeaza totul amestecand usor, de jos in sus.


Pregateste o forma rotunda cu diametrul de 22-24 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt (stropeste forma cu apa si hartia se va aseza mult mai bine). Toarna compozitia, niveleaza apoi da tava la cuptor la foc mic (160-165 grade), pentru 35-40 minute. Depinde mult de cuptor, poti verifica cat este de copt chiar si dupa 30 minute. Cand s-a racit complet (dupa cateva ore) il puteti felia in trei.


Crema


Pune intr-un vas zaharul tos. Du-l pana in punctul in care capata culoarea chihlimbarului , apoi stinge cu apa. Amesteca usor si fierbe 2-3 minute, pana devine usor vascos (dupa racire se ingroasa mai mult)


Raceste-l bine. Vei avea un sirop minunat de caramel.


Pune intr-un bol 200 g mascarpone si siropul racit care intre timp s-a ingrosat. Mixeaza usor pana la omogenizare.Adauga si restul de mascarpone si zaharul pudra. Nu-l adauga pe tot de la inceput. Mixeaza putin, omogenizeaza, gusta si testeaza sa vezi daca-i destul de dulce, pe gustul tau.


Mixeaza pana cand crema devine ferma, buna de umplut/ornat.



  • Daca nu doriti sa faceti pentru aceasta crema de mascarpone sirop caramel, puteti folosi lapte condensat caramelizat, la cutie. Crema va fi la fel de buna.


Sirop tort cu crema caramel


Pune toate ingredientele intr-un vas si fierbe-le pentru 2-3 minute. Raceste.


Asamblare


Aseaza prima felie de blat, monteaza un inel de tort imprejur, insiropeaza si intinde 1/4 din crema. Aseaza a doua felie, insiropeaza si pune inca 1/4 din crema. Pune ultima felie, insiropeaza si da la rece tortul pentru 2 ore. Scoate usor inelul si intinde 1/4 din crema deasupra si pe lateralele tortului. Restul de crema pune-o in pos si spriteaza deasupra. Da tortul la rece.


La servire pudreaza cu cacao de buna calitate.




Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ksenya 1

23.12.2019, 17:13

imi place mult cum a iesit tortul acesta

dantes 1

28.12.2019, 11:46

Delicios!

Ancutsa 1

18.02.2020, 14:37

Delicios si aromat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cappucino