Tort Orange Delight

de MyCookingLife in Torturi, 10 Ian 2012 | 23379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cozonac (eu am avut de la Craciun 1 cozonac cu portocala confiata ramas din cei 13 cozonaci  ) )
  • 10  piscoturi
  • Crema:
  • 300 g iaurt
  • 400 ml frisca lichida
  • sucul de la 5 portocale si 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 15-17 g gelatina
  • Mandarine caramelizate:
  • 12-15 felii mandarine subtiri
  • 1 lamaie taiata in 4 cu coaja cu tot
  • 1 jumatate de portocala taiata in 2 cu coaja cu tot
  • 100 g zahar
  • 100 g zahar brun
  • cateva linguri de apa
  • Sirop:
  • compot de piersici
  • cateva linguri lichior portocale
  • + 3 linguri frisca lichida batuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Orange Delight:

Crema:


Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt, ca sa nu se faca cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in grema. Se da la rece 20 minute. Apoi frisca batuta se omogenizeaza cu amestecul de iaurt.


Mandarine caramelizate:


Se fierb toate ingredientele, pana cand fructele isi schimba culoarea, coaja devine translucida, iar apa se evapora si zaharul se caramelizeaza si este cremos. Se scurg feliile de mandarina si se aseaza pe o farfurie ca sa se raceasca. Portocala si lamaie se arunca. Siropul ramas se lasa si el sa se raceasca.


Asamblare:


Se taie 2 felii de cozonac pe lungimea sa, pentru a obtine 2 blaturi. Se aseaza un blat intr-o tava de forma de dimensiunea cozonacului, dar atentie! sa fie mai adanca decat o tava de cozonac. Se insiropeaza bine blatutul. Se toarna 1/3 din crema si se niveleaza. Se aseaza un rand de piscoturi insiropate si el in compotul amestecat cu lichior. Se mai intinde inca 1/3 din crema. Se aseaza si al doilea blat de cozonac si se insiropeaza bine. Apoi se intinde si ultima 1/3 de crema.


Se da la rece 2-3 ore ( de preferat peste noapte). Apoi se decoreaza cu frisca, mandarine caramelizate si caramelul ramas de la mandarinele caramelizate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Orange Delight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Toamna07 1

21.01.2013, 17:13

Mi-Nu-Nat !

MyCookingLife 1

20.02.2013, 04:32

Mul-tu-mesc!

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si mascarpone