Desert tort cu caise, fistic si iaurt

de Rocsi in Torturi, 14 Aug 2021 | 721 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Un tort grozav cu caise si crema de iaurt. Blatul cu fistic a iesit pufos, iar pe langa jeleul de caise am pus si ceva zmeura proaspata. Totul s-a completat atat de minunat si a avut un succes teribil. As mai fi mancat, dar s-a terminat repede! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri apa minerala
    • 4 linguri ulei
    • 70 gr fistic curatat
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru jeleul de caise:
    • 500 gr caise
    • 2 linguri zahar (mai mult daca doriti jeleul mai dulce)
    • 2 linguri pline amidon
    • 50 ml apa
    Pentru crema cu iaurt:
    • 400 gr iaurt grecesc
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 80 gr zahar pudra
    • 4 foi de gelatina
    • 2 lingurite vanilie
    In plus:
    • 1 bolisor zmeura
    • 250 ml smantana pentru frisca + 2 linguri zahar pudra
    • fructe pentru decorat
    • 40 gr ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caise, fistic si iaurt:

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste bezea si amestecati. Puneti apa minerala si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste albusuri, amestecati usor cu o paleta de silicon. La final incorporati si fisticul. Impartiti compozitia in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, coaceti foile de blat pe rand, la 180 de grade, 10 minute fiecare. Puteti coace si blatul intreg. Lasati sa se raceasca foile.

Jeleul de caise: Caisele spalate, le taiati pe jumatate si le scoateti samburii. Le puneti intr-o cratita, presarati zaharul si turnati apa. Transferati cratita pe foc, amestecati din cand in cand. Lasati sa fiarba 8-10 minute, la foc mic. Amidonul il amestecati cu 4-5 linguri de apa rece, il turnati peste caise. Amestecati bine, lasati pe foc pana se ingroasa. Luati un bol mai mic, il tapetati cu folie, turnati jeleul. Il acoperiti si il dati la rece pana se incheaga. Crema cu iaurt: Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece, 10 minute. Intr-un vas puneti smantana pentru frisca rece, zaharul pudra si vanilia. Mixati pana frisca incepe sa prinda volum. Adaugati iaurtul rece, le mixati pana sunt omogene. Foile de gelatina le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi. Adaugati gelatina peste crema de iaurt cu frisca si mixati pana este bine incorporata. Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti cam jumatate din crema de iaurt, o nivelati. Scoateti jeleul de caise de la rece, il asezati fix pe mijloc, iar in jurul sau puneti zmeura. Puneti restul de crema, o nivelati. Deasupra asezati a doia foaie de blat.

Daca va plac torturile insiropate bine, faceti putin sirop de vanilie sau fistic si insiropati blaturile.

Dati tortul la rece peste noapte. Smantana pentru frisca rece, o mixati cu cele 2 linguri de zahar pudra, pana devine spuma. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca. Topiti ciocolata neagra si ii faceti cateva dungulite. Il decorati cu fructe, frunze de menta si ce va mai place! Il mai dati jumatate de ora la rece, apoi serviti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caise, fistic si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert