Desert tort cu jeleu de portocale

de Lau in Torturi, 13 Feb 2019 | 2925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 100 ml ulei
  • 200 ml iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 g migdale macinate
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 200 ml lapte condesat
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca
  • Jeleu de portocale
  • sucul de la 5 portocale(eu am avut rosii doar pe eticheta ca mijlocul era galben)
  • 1lingura amidon
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 300 ml frisca
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de portocale:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza.

Adaugam albusurile si amestecam cu paleta cu miscari usoare de jos in sus, pana ce se omogenizeaza (eu am adaugat albusurile in 2 transe pentru a se amesteca mai usor)

Turnam 1/2 din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

In cealalta jumatate adaugam cacao si 2 linguri de lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 felii.

Crema-intr-o cratita adaugam laptele,laptele condesat,galbenusurile,amidonul,amestecam pana ce se omogenizeaza.Punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam ciocolata si amestecam pana ce se topeste,acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Cand sa racit adaugam frisca mixata si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Jeleu-sucul de portocale il amestecam cu amidonul si zaharul,punem pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca,acoperim cu folie si lasam sa se raceasca,

Ansamblare-asezam prima foaie adaugam crema-jeleu-blat-repetam pana ce terminam-dam la frigider 1 ora-

Imbracam tortul cu frisca si glazuram cu ciocolata topita,decoram dupa plac si dam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu cirese