Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

de oanapl in Torturi, 29 Aug 2017 | 1774 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile a fost ziua de naștere a soțului meu și am vrut să-i fac o surpriză dulce și i-am pregătit un tort delicios.

 

INGREDIENTE

  • -pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • -pentru crema de vișine:
  • 500g vișine
  • 5 linguri zahăr brun
  • 4-5 linguri amidon de porumb
  • -pentru crema de portocale:
  • 120 ml suc proaspăt stors de portocale
  • 70g zahar
  • 250 g mascarpone
  • -pentru ornat:
  • 200g ciocolată neagră
  • 400ml frișcă lichidă
  • 30g zahăr pudră
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale:

Pentru crema de ciocolată, încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte).


Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt apetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet tai blatul în trei discuri.


Crema de vișine:
Pui vișinele fără sâmburi (și sucul lăsat) într-o oală, adaugi zahărul și lași să clocotească pentru 5-10 minute. Adaugi amidonul și lași să fiarbă la foc mic, amestecând permanent până când compoziția se îngroașă. O lași să se răcească.
Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni compoziția și așezi al doilea blat deasupra și introduci platoul în frigider.

Crema de portocale:
Speli bine portocalele și răzuiești coaja pe răzătoarea mică. Storci apoi sucul de la portocale și pui 120 de ml într-o oală. Adaugi și coaja rasă și pui la fiert pe baie de aburi (pe o altă oală în care apa fierbe). Separat amesteci ouăle cu zahărul până când se deschid ușor la culoare. Pui ouăle peste sucul de portocale, amesteci bine și lași să fiarbă până când compoziția se îngroașă și seamănă cu o smântână. În tot acest timp e bine să amesteci pentru a evita formarea de cocoloașe. Cand crema e gata o acoperi cu folie alimentară și o dai la rece.
Mascarpone la temperatura camerei o mixezi bine până când devine cremoasă. Adaugi crema de portocale răcită și mixezi ușor până la omogenizare.
Torni crema peste blat și așezi al treilea blat deasupra, apoi introduci platoul la frigider pentru 2 ore.

Mixezi crema de ciocolată și apoi o amesteci cu frișca lichidă mixată cu zahărul pudră.Treci pe marginile formei de jur împrejur un cuțit bine ascuțit trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului. Îmbraci tortul cu cremă de ciocolată și ornezi după imaginație. Eu am vrut să fac o floare. Pentru a obține aceste petale folosești un dui rotund cu diametru de 1 cm și formezi puncte de cremă, apoi cu ajutorul unei spatule sau coada unei lingurițe tragi ușor crema spre interior. În centrul florii faci un punct mai mare de cremă.

 

TIPS-URI

1

puteți folosi mai mult zahăr dacă vișinele sunt foarte acre

2

eu am tăiat partea bombată a blatului pentru a obține 3 blaturi drepte

3

vă sfătuiesc să începeți cu crema de ciocolată deoarece trebuie să stea la rece câteva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

miki_a 1

02.09.2017, 12:07

Elena LiviaSavu 1

11.09.2017, 17:18

la crema de portocale n-ati zis de oua

mihaela30 1

09.03.2018, 12:20

este super bun ! s
doar ca am facut cateva modificari ! am pus zmeura in locul visinelor si am facut blatul fara gluten ! dar a fost delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea