Tort Somloi

de Angelina_Elena in Torturi, 17 Mar 2012 | 6382 vizualizari

 

Multumesc Deliciousflavours pentru reteta!>:D

 

INGREDIENTE

Blat de vanilie:
  • 2 oua
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Blat de cacao:
  • 2 oua
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 3 linguri zahar
  • 2,5 linguri faina
  • jumatate lingura cacao
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Blat de nuca:
  • 2 oua
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru sirop:
  • 70 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
Crema:
  • 600 ml lapte
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • pastaie sau esenta de vanilie
In plus mai avem nevoie de:
  • stafide
  • nuca macinata
  • frisca(optional)
  • sirop de ciocolata(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Somloi:

*Blat de vanilie:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor, cu o lingura de lemn pana se incorporeaza faina si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15-20 minute.


*Blat de cacao:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa. Amestecam usor, cu o lingura de lemn si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15-20 minute.


*Blatul de nuca:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul (lingura cu lingura) si batem in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, faina amestecata cu praful de copt si la final nuca macinata. Amestecam usor, cu o lingura de lemn si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15-20 minute.


*Siropul:


Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul si se ingroasa putin siropul. Oprim focul si adaugam esenta de rom.


*Crema de vanilie:


Intr-o cratita adanca turnam jumatate din cantitatea de lapte si adaugam esenta sau pastaia de vanilie. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate din cantitatea de lapte, adaugam si jumatate din zahar si faina (toata). Amestecam bine cu telul (para) si trecem lichidul obtinut prin sita in laptele de pe foc. Amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor, pana se ingroasa crema. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas si le incorporam usor in crema usor calduta.


*Asamblare:


Asezam blatul de vanilie pe o farfurie/platou, il insiropam si-l acoperim cu 1/3 din cantitatea de crema de vanilie. Presaram stafide si nuca macinata, apoi asezam blatul de cacao, insiropam, intindem a 2-a parte din crema, presaram stafide si nuca macinata. Deasupra asezam blatul cu nuca, insiropam, intindem restul de crema si presaram iar stafide si nuca macinata.


Tortul se poate decora cu frisca si sirop de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si sub alta forma,asa cum am facut-o eu prima data(vezi ultima poza)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

alira_72 1

26.04.2012, 23:31

Super ideea! Crema asta o fac la Cremes,dar e delicioasa! Si blaturile diverse...Yami! Trebuie sa fie bunaaa :-)

Angelina_Elena 1

27.04.2012, 20:13

asa e Alira,un tort aromat si delicios!

Geanina87 1

01.06.2013, 20:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia iernii"