Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!

de Criss in Torturi, 3 Aug 2011 | 4610 vizualizari

 

Si iata-ma ajunsa si la reteta cu nr. 100, motiv pentru care am sa postez un tort, ce-i drept un tort foarte simplu si foarte rapid insa in acelasi timp foarte foarte bun si racoros . Si care se face fara foc, deci ideal pentru vara.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g biscuiti simpli
  • 2 linguri zahar pudra
  • putina esenta de migdale
  • 150 g unt topit

Pentru crema:

  • 600 g iaurt de piersici
  • 300 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri zahar pudra (sau mai mult, in functie de preferinte)
  • 2 nectarine sau piersic decojite taiate cubulete

Pentru decorat:

  • 4 nectarine 
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!:

Pentru blat, maruntim biscuitii, ii amestecam cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit.


Pe tava pe care vom pune tortul, asezam inelul detasabil al unei forme de tort, punem biscuitii si ii intindem cu lingura, astfel incat sa obtinem un aluat.


Punem tava la frigider, timp in care pregatim crema. Gelatina o punem in lapte sa se umfle.


Iaurturile le amestecam cu zaharul pudra, adaugam gelatina pe care in prealabil o topim cu grija.


Atentie, nu trebuie sa fiarba, doar sa fie calduta si lichida. Incorporam si frisca batuta si adaugam bucati de piersici sau nectarine.


Turnam toata crema si dam la frigider pentru 2 ore, dupa care punem deasupra fructele taiate feliute subtiri si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.


Mai lasam tortul 2 ore, dupa care indepartam inelul detasabil si servim cu mare pofta, alaturi de o cafeluta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mimmi 1

04.08.2011, 12:11

LUK 1

04.08.2011, 15:52

oau..arata super tortul..la cat mai multe retete delicioase

Criss 1

04.08.2011, 16:20

Dragele mele, va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru sustinere.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat