Tort-Spirala cu inghetata

de Miha in Torturi, 1 Iul 2010 | 3127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • inghetata de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort-Spirala cu inghetata:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, dupa care se pun galbenusurile frecate cu ulei, ca la maioneza. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, timp de 15 minute.


Blatul copt se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza. Se lasa cateva minute, se deruleaza si repartizeaza pe toata suprafata blatului inghetata de ciocolata.


Blatul se taie in fasii de ~4 cm. Rulam o fasie si o punem pe mijlocul platoului din care va fi servit tortul. Apoi toate celelalte fasii le punem in continuarea celeilalte, formand astfel spirala.


Nu am mai apucat sa fac poze din timpul operatiunii pentru ca a trebuit sa lucrez rapid, caci se topea inghetata. :)) Multe poze cu aceasta tehnica sunt la tortul spirala cu crema ganache de ciocolata. ;)


Spirala se acopera cu un strat de inghetata si se da la congelator pana se intareste inghetata si este bun de servit. Inainte de servire se orneaza cu frisca.



 

TIPS-URI

1

recomandarea mea ar fi blatul uns cu inghetata sa fie bagat putin la congelator inainte de montare, sa fie inghetata mai tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-Spirala cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Julie 1

01.07.2010, 13:04

Ce grozav ne indulcesti tu de fiecare data!!

mirella 1

01.07.2010, 13:18

Wowwwwwww

ana 1

01.07.2010, 13:20

Ce bine arata si el si sectiunea !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si zmeura