Spirala cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Torturi, 4 Mai 2009 | 8887 vizualizari

 

Un tort cu multa ciocolata,pregatit special pentru mine :)) pentru 8 martie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema ganache:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu crema ganache de ciocolata:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.
La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.
Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.
Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)
In platoul in care urmeaza a fi "construit" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.
Marginea laterala a tortului se "imbraca" cu nuca macinata.
Se orneaza cu frisca si floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA