Desert tort Ferrero Rocher

de Bya Ralu in Torturi, 1 Noi 2020 | 5311 vizualizari

 

Un tort excelent,reteta este luata de la Gabytzu

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 7 oua mari
  • 170 gr zahar pudra
  • 120 gr faina grau
  • 40 gr cacao
  • 200 gr nuca tocata marunt
  • o lingurita praf copt

pentru crema de ciocolata:

  • 200-250 gr Nuttela
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana alune tocate marunt

Pentru crema de frisca

  • 350 ml frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop

  • 200 ml ciocolata calda gata preparata
  • 2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • o lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ferrero Rocher:

Pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza impreuna cu sarea si se adauga treptat zaharul. Se adauga treptat galbenusuriile.

Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, se adauga peste albusuri si se omogenizeaza amestecand cu o lingura de jos in sus.

Amestecul se toarna intr-o tava rotunda si inalta. Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de ciocolata:

Se amesteca mascarponele si nutella, se mixeaza usor.

Intr-un castron /vas se pune ciocolata care se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, se amesteca usor ciocolata pana cand se topeste.

Se adauga peste crema de ciocolata, adaugam si alunele si omogenizam.

 

Crema de frisca:

Se pun intr-un bol toate ingredientele si se mixeaza pana se ajunge la consistenta dorita..

Siropul se obtine tot prin amestecarea ingredientelor.

Blatul se taie a doua zi, se insiropeaza o parte cu siropul format.

Se intinde jumatate din crema de ciocolata, se niveleaza, iar deasupra se pune o parte din crema de frisca, restul se pastreaza pentru a imbraca tortul .

Se pune a doua jumatate de blat, se insiropeaza si se intinde restul de crema de ciocolata. Se niveleaza si se da la frigider pentru cateva ore.

Se orneaza de jur imprejur cu alune maruntite cu ferrero rocher si alune maruntite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise