Tort rosu & negru

de laura_n in Torturi, 8 Aug 2012 | 4538 vizualizari

 

In weekend m-am destrabalat...ma refer la mancare. Am facut un tort special pentru mama mea care a lipsit cateva luni. Am dorit sa incerc ceva nou si asa a iesit "rosu si negru", dar nu de Stendhal, ci de Laura :P
A iesit un tort cioco-delicioso- cremoso :)))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar brut
  • 1 pliculet praf copt
  • 500 gr cioco
  • 50 gr unt
  • 60 gr cacao neagra
  • 200 ml cafea tare
  • 200 ml iaurt/ lapte
  • 400 gr unt
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr zahar pudra
  • 5 lg miere
  • seminte vanilie
  • colorant rosu/ suc de sfecla
  • 600 gr mure
  • un cubulet unt pt glazura
  • 3-4 lg lapte
  • fulgi ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu & negru:

Trebuie facute doua blaturi rosu-negru.


Blatul negru:


200 gr - ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit si se incorporeaza bine, bine. Se toarna compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si se coace cam 30-40 min. Nu trebuie lasat prea mult, blatul trebuie sa fie ciocolatos.


Blatul rosu:


3 oua se bat cu 5 lg zahar, se adauga 5 lg faina, restul de praf copt si la sfarsit se adauga iaurtul si se incorporeaza bine. Adaugam 1/2 cana de suc de sfecla sau putin colorant alimentar rosu.


Se toarna compozitia in aceeasi sau in alta forma de copt cu acelasi diametru si se coace cam 30 -40 min.


Dupa ce s-au copt, se lasa blaturile la racit.


Se face un sirop din 500 ml apa si putin rom. Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit si apoi se adauga 5 lg miere.


Murele se spala si se lasa la scurs.


Restul de ciocolata neagra (300 gr) se topeste cu un cubulet unt si cateva lg lapte.


Crema:


Untul moale la temperatura camerei, se pune intr-un bol, se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si se freaca cu zaharul pudra pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga putin cate putin, ciocolata alba topita si se amesteca pana se incorporeaza toata ciocolata.


Se taie blaturile in doua straturi si se insiropeaza. Se asaza primul strat de blat negru insiropat, se pune un strat subtire de crema, se presara mure cu generozitate, putina glazura de ciocolata. Se asaza al doilea strat de blat rosu insiropat, alt strat de crema, iar mure, iar glazura si tot asa pana incheiem cu un strat de blat rosu.


Tortul se aranjeaza putin, se niveleaza cat de cat si se da la frigider.


Restul de glazura se toarna peste tort, imbracandu-l in intregime. Se asaza restul de mure, fulgii de ciocolata si se da iar la frigider.


Eu am ornat cu un trandafir rosu din zahar si putin praf alimentar rosu.


Este un tort foarte satios, dar deloc gretos. Ma bucur ca a fost bine primit si savurat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu & negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

elucubratiiculinare 1

09.08.2012, 18:14

arata trasnet

Xandrinne 1

10.08.2012, 10:53

Superb tort!

laura_n 1

10.08.2012, 14:07

Mihaela, Xandrinne, va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de Sf Ioan