Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

de BuniMaria in Torturi, 3 Ian 2015 | 3635 vizualizari

 

Am mancat la Bunica si mi-a placut foarte mult.Am asteptat un moment special ca sa-l prepar si care ar fi fost mai bun decat noaptea dintre ani?

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de trandafir
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Caramel
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g, unt
  • 1 mandarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir:

Blatul

Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului.

Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura.

Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins.

Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.

Crema

Caramelizam zaharul intr-o cratita cu acelas diametru cu cea in care am copt blatul.

Tapetam cratita cu zahar caramelizat si lasam sa se raceasca.

Crema

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea ferma.

Scoatem telurile.

Adaugam dulceata de trandafir si amestecam usor.

Punem compozitia de bezea in cratita tapetata cu zahar caramelizat ,punem cratita intr-o alta cratita cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru 35 minute.

Se face  testul cu scobitoarea.

Cand este copt ,stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.

Blatul il taiem in doua.

O parte din blat o punem deasupra cremei si rasturnam cratita.

Ridicam cratita si punem si a doua parte de blat.

 

Glazura

Intr-un ibric sau cratita mai mica punem la topit ciocolata cu untul.

Le aducem in punctul de fierbere,stingem focul si amestecam  bine pentru omogenizare.

Turnam ciocolata peste tort si o intindem usor pe toata suprafata.

Am decorat cu o mandarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

03.01.2015, 20:30

Cum arata!

Rocsi 1

03.01.2015, 21:09

Ce bine sunaaaa

mihaelar63 1

07.01.2015, 17:43

Ce arome fine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir