Tort cu crema de castane si ciocolata

de laura_n in Torturi, 7 Mai 2014 | 1709 vizualizari

 

Un tort facut cu sufletul pentru cea mai duioasa fiinta: mama!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:

eu am copt doua blaturi in doua forme de copt cu acelasi diametru: 24 cm. Puteti coace un sigur blat pe care il taiati in doua straturi.

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • 1 cutie piscoturi


pt crema 1:

  • -1 cutie mascarpone 250 gr
  • 1 pachet piure castane 250 gr
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra.

pt crema 2:

  • 1 cutie mascarpone 250 gr
  • 1 tableta ciocolata neagra 200 gr
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 ml rom

pt ganache:

  • 400 gr ciocolata neagra
  • 400 ml smantana lichida

pt sirop:

  •  500 ml apa
  •  4 linguri zahar brut
  •  20 ml rom

pt ornat:

  •  o cana miez nuca
  •  5-6 bucatele turta dulce uscata
  •  bombonele colorate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de castane si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut, lingura cu lingura, dupa care mixam bine. Cand am obtinut o bezea tare, adaugam galbenusurile si le incoporam in albusuri. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu o paleta sau cu o lingura.

Turnam compozitia intr-o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si o dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute la foc mediu. Puteti coace direct doua blaturi, cum am facut eu.

Intre timp, punem la fiert apa pt sirop, cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul si lasam un pic la fiert, pana capata un pic de consistenta. Dam deoparte, adaugam romul si lasam la racit.

Pentru crema de castane, luam un castron si punem branza mascarpone. Adaugam cateva linguri de lapte si mixam cat sa desfacem branza. Adaugam piureul de castane (care este indulcit) si mixam pana obtinem o crema omogena. Repet: daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra in mascarpone cand il mixati. Dam deoparte la rece.

Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata, pe baie de aburi. Adaugam romul, amestecam si lasam pe cratita cu aburi. Separat, intr-un castron, punem mascarpone cu cateva linguri de lapte si doua linguri de zahar pudra si mixam. Adaugam apoi ciocolata topita, si amestecam. Dam deoparte, dar nu la rece.   Pentru ganache, topim ciocolata cu smantana lichida, cat sa se topeasca ciocolata. Amestecam mereu ca sa omogenizam compozitia. Dam deoparte sa se raceasca, apoi dam crema la rece pentru cel putin cateva ore. Luam forma in care am copt blatul, asezam o hartie de copt si asezam primul blat. Insiropam bine si asezam crema de castane. Asezam un strat de piscoturi astfel incat sa fie oarecum compact stratul. Insiropam, piscoturile absorb repede siropul, apoi asezam si intindem crema de ciocolata. Asezam al doilea blat, insiropam cu restul de sirop. Dam totul la rece sa se aseze.

Lasam cateva ore sau peste noapte.   Ganache-ul il mixam cat sa capete o consistenta pufoasa. Atentie, nu mixati prea mult, pentru ca se taie. Eu am scapat crema un pic. Scoatem tortul din frigider indepartam inelul de la forma de copt. Imbracam tortul in crema si ornam cu poche-ul diverse ornamente pe tort. Macinam nuca si turta dulce grosier si borduram tortul.

Dam la rece pana la servire!

 

TIPS-URI

1

folositi ciocolata de calitate

2

nu mixati crema ganache foarte mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de castane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

xana 1

08.05.2014, 12:11

Ce bine arata!! Multa sanatate mamei!

laura_n 1

08.05.2014, 15:53

multumesc mult pentru gandurile frumoase si aprecierile voastre!

Valclaudia 1

08.12.2015, 20:18

criminal arata tortul asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA