Tort cu mousse de ciocolata alba

de La Ancuta in Torturi, 13 Feb 2011 | 5980 vizualizari

 

In viata mea exista trei barbati: tata, sotul si puiutul meu, Dragos. Acest tort l-am facut cu cel mai mare drag pentru primii doi. Tata a mai adaugat ieri un an la cei acumulati pana acum. Chiar daca noi nu sarbatorim Ziua Indragostitilor tot nu m-am putut abtine sa nu dedic tortul si sotului meu :)
La multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop de zahar (3 linguri de zahar caramalizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g frisca
  • 3 foi gelatina
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura coniac
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g apa
  • 5 g gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba:

Blat:


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar.


Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus.


Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava in forma de inima). Dam la cuptor la foc potrivit 30 de minute. Testam cu scobitoarea.


Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.


Mousse de ciocolata alba:


Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece.


Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere apoi dam de pe foc si omognizam.


Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.


Batem frisca ramasa si amestecam cu ciocolata rece.


Sirop:


Caramelizam zaharul si stingem cu apa. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit. Cand e rece adaugam coniacul.


Taiem blatul in trei. Pe un platou punem un blat si insiropam. Punem jumatate din mousse-ul de ciocolata si nivelam. Acoperim cu al doilea blat insiropat si punem restul de crema. Acoperim tortul cu ultimul blat insiropat.


Dam tortul la rece.


Glazura: sursa


Amestecam zaharul cu cacaoa iar apoi adaugam frisca si apa.


Punem pe foc si fierbem 10 minute amestecand continuu.


Dam de pe foc si trecem glazura prin strecuratoare, ca sa nu ramana cocoloase.


Cand a ajuns la temperatura suportabila la deget adaugam getatina hidratata in 2 linguri de apa rece. Amestecam pana se dizolva.


Asezam tortul pe un gratar cu un vas sub.


Punem glazura pe tort, cat este inca calduta, incepand din mijloc. Este o glazura foarte lucioasa si buna.


Punem tortul pe platou si ornam dupa imaginatie apoi dam la frigider.


Pentru ornat am topit ciocolata alba si am facut niste grilaje si 2 inimi pe hartie de copt. Am dat la frigider iar apoi le-am desfacut repede, sa nu se topeasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Lau 1

19.02.2011, 22:32

adry88 1

04.07.2011, 15:53

Valclaudia 1

30.11.2012, 22:29

Minunat!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort "Minge de fotbal"