Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!

de RuxyRux in Torturi, 7 Dec 2013 | 5392 vizualizari

 

Ziua de Mos Nicolae are pentru mine si o alta semnificatie mai mult decat speciala....ziua de nume a fiului nostru drag :)
Am ales sa prepar acest tort splendid pentru aniversare si-i multumesc mult Gabrielei care m-a inspirat....este deosebit de bun :)
Am modificat putin reteta deoarece nu am avut in casa toata ingredientele necesare, in loc de cacao am pus Nesquick( culmea tocmai cu o zi in urma se terminase cutia), si atunci am fost nevoita sa modific si cantitatea de zahar, apoi mi-a lipsit ciocolata alba si atunci am improvizat rapid o crema de vanilie. Va dati seama ca doream cu disperare sa fac tortul.. A doua zi cand l-am decorat, am zis ca ar fi pacat sa-i pierd gustul original si am cumparat ciocolata alba pentru crema, dar din graba am uitat sa cumpar frisca pentru glazura si atunci am inventat pe loc o glazura doar cu ciocolata, unt si miere...a iesit exceptional la gust...iar aspectul e mai mult decat placut...sper sa va inspire si pe voi....se face destul de usor...si e delicios :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua blaturi:
  • 250 gr faina
  • 80 gr Nesquick( reteta prevede cacao)
  • 2 oua mari
  • o lingurita praf de copt
  • doua lingurite bicarbonat de sodiu alimentar
  • un praf de sare
  • vanilie( am pus eu)
  • 300 gr zahar( in reteta originala sunt 400 gr)
  • 125 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 125 ml cafea proaspata( eu am pus instant)
  • Crema ganache neagra:
  • 200 gr ciocolata neagra( eu am pus 70% cacao, reteta prevede 55%)
  • 200 ml frisca lichida( eu am pus Hulala indulcita)
  • Crema de vanilie:
  • 150 ml frisca lichida( + inca doua linguri)
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • vanilie( dupa gust)
  • Crema ganache alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura de ciocolata si miere:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 30 gr unt
  • 1 lingura de miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!:

Blaturile se prepara extrem de simplu:


Se cantaresc si apoi se cern ingredientele uscate intr-un vas. Se amesteca bine( eu am folosit un tel).


Peste ele se adauga ingredientele lichide. Se mixeaza bine.


Se cantareste compozitia si se imparte in doua( in doua vase).


Blaturile se coc in forma de tort tapetata cu hartie pergament.


Eu le-am copt la 160 de grade( timpul depinde de cuptor) , am facut testul cu scobitoarea. Lasam blaturile la racit pe un gratar.


Crema de ciocolata:


Punem intr-un vas, frisca si o incalzim, apoi in ea vom topi ciocolata maruntita( nu am adus-o la punctul de fiebere). Amestecam foarte bine, apoi dam vasul la congelator pentru 20 de minute.


Scoatem vasul si mixam cu mixerul electric pana devine o crema spumoasa. O tinem la rece pana asamblam tortul.


Procedam la fel ca mai sus si pentru crema de ciocolata alba.


Crema de vanilie:


Punem pe foc intr-un ibric frisca lichida, amestecam ouale cu zaharul si vanilia, plus cele doua linguri de frisca rece si apoi cele doua linguri de faina, turnam totul peste frisca lichida fierbinte si amestecam pana se ingroasa. O lasam cateva minute amestecand tot timpul si o dam la rece. Inainte de a o folosi introducem mixerul si mixam pana devine foarte spumoasa.


Asamblare:


Asezam primul blat pe un platou, ungem cu o parte din crema de ciocolata( pastram a doua parte pentru imbracarea tortului). Punem deasupra crema de vanilie.


Asezam al doilea blat si deasupra crema de ciocolata( restul) cu care si imbracam tortul.


Deasupra am imbracat tortul cu crema de ciocolata alba.


Glazura se face punand ciocolata pe baie de aburi la topit, adaugam si untul si amestecam. La sfarsit cand compozitia este racita se adauga si mierea.


Se toarna peste tort si se orneaza dupa inspiratie :)...E minunat!


Multumesc inca o data draga mea Gabriela. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Tuxedo 1

12.12.2013, 15:12

Vai ce onoare! ma bucur nespus ca l-ai facut si ca v-a fost pe plac! Noi suntem innebuiti dupa tortul asta si am avut nenumarate comenzi pentru el, am innebunit lumea si pe aici cu acest tort . La multi ani baietelului tau! sa fie sanatos, voinic, vesel, ascultator si sa va respecte asa cum trebuie sa faca un fiu cu parintii lui! Si eu am o minune de baiat si sunt in culmea fericirii! Felicitari inca o data pentru reteta!

RuxyRux 1

26.12.2013, 17:34

Multumeesc din toata inima!

babi5 1

25.05.2014, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort „Sueño de chocolate”