Cupola in 3 culori

de Lavinia in Torturi, 3 Apr 2014 | 5190 vizualizari

 

Cremoasa,aromata si delicioasa :x

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lgta coaja de lamaie
  • 1 lgta praf de copt
  • Crema de baza:
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 ml lapte
  • Crema de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece
  • Crema de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 35 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupola in 3 culori:

Pentru blat am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul,galbenusurile, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de sus in jos pentru a nu se lasa spuma. Am tapetat o tava(26 cm) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.(testul scobitorii)


Am frecat galbenusurile cu extractul de vanilie si zaharul apoi am adaugat laptele si am pus amestecul pe baie de abur amestecand continuu pana a prins consistenta. Am lasat crema de galbenusuri la racit. Am mixat frisca apoi am incorporat crema de galbenusuri. Baza pentru crema astfel obtinuta am impartit-o in 3 boluri.


Pentru crema de capsuni am taiat capsunile cubulete si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul pana s-a topit zaharul. Am pasat capsunile pana am obtinut un piure fin pe care l-am strecurat in prealabil. Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe foc mic(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste capsuni. Am pus capsunile peste o parte din crema de baza si am omogenizat bine.


Am tapetat un castron/vas (23 cm diametru) cu folie si am pus crema de capsuni. Am dat la rece pana am preparat urmatoarea crema.


Am topit ciocolata alba cu frisca lichida pe foc mic. Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o pe foc mic si am adaugat-o peste ciocolata topita. Am adaugat ciocolata peste cealalta crema din bol si am amestecat bine. Am pus crema de ciocolata peste crema de capsuni si am nivelat bine.


La fel am procedat si cu crema de ciocolata.


Am acoperit cremele cu blatul pe care l-am stropit usor cu sirop de capsuni si am dat totul la rece peste noapte. Am rasturnat cu grija cupola pe un platou si am indepartat folia. Am topit ciocolata cu frisca lichida si am turnat-o peste cupola. Am dat-o iar la frigider pana s-a intarit complet ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi o tava 23-24 cm diametru,eu nu am.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupola in 3 culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lavinia 1

07.04.2014, 10:53

Anca

Lavinia 1

07.04.2014, 10:54

Xandrinne

Lavinia 1

07.04.2014, 10:54

Dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata