Spirala cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Torturi, 4 Mai 2009 | 5370 vizualizari

 

Un tort cu multa ciocolata,pregatit special pentru mine :)) pentru 8 martie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema ganache:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu crema ganache de ciocolata:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.

La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.

Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.


Crema:


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.


Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)

In platoul in care urmeaza a fi "construit" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.


Finisam cu restul de crema.


Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.

Marginea laterala a tortului se "imbraca" cu nuca macinata.

Se orneaza cu frisca si floricele.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (7)

Miha 1

05.05.2009, 18:56

Da,Oana...e interesant,iar efectul este...wauuu...

Oana 1

05.05.2009, 20:03

Si eu fac numai crema din asta ganache E buna rau!

elena1988 1

04.03.2011, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!