Spirala cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Torturi, 4 Mai 2009 | 6135 vizualizari

 

Un tort cu multa ciocolata,pregatit special pentru mine :)) pentru 8 martie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema ganache:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu crema ganache de ciocolata:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.

La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.

Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.


Crema:


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.


Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)

In platoul in care urmeaza a fi "construit" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.


Finisam cu restul de crema.


Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.

Marginea laterala a tortului se "imbraca" cu nuca macinata.

Se orneaza cu frisca si floricele.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Miha 1

05.05.2009, 18:56

Da,Oana...e interesant,iar efectul este...wauuu...

Oana 1

05.05.2009, 20:03

Si eu fac numai crema din asta ganache E buna rau!

elena1988 1

04.03.2011, 17:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras