Spirala cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Torturi, 4 Mai 2009 | 5277 vizualizari

 

Un tort cu multa ciocolata,pregatit special pentru mine :)) pentru 8 martie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema ganache:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu crema ganache de ciocolata:

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.
La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.
Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.
Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)
In platoul in care urmeaza a fi "construit" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.
Marginea laterala a tortului se "imbraca" cu nuca macinata.
Se orneaza cu frisca si floricele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Spirala cu crema ganache de ciocolata-0
Spirala cu crema ganache de ciocolata-1
Spirala cu crema ganache de ciocolata-2
Spirala cu crema ganache de ciocolata-3
Spirala cu crema ganache de ciocolata-4
Spirala cu crema ganache de ciocolata-5
Spirala cu crema ganache de ciocolata-6
Spirala cu crema ganache de ciocolata-7
Spirala cu crema ganache de ciocolata-8
Spirala cu crema ganache de ciocolata-9
Spirala cu crema ganache de ciocolata-10
Spirala cu crema ganache de ciocolata-11
Spirala cu crema ganache de ciocolata-12
Spirala cu crema ganache de ciocolata-13
Spirala cu crema ganache de ciocolata-14
Spirala cu crema ganache de ciocolata-15
Spirala cu crema ganache de ciocolata-16
Spirala cu crema ganache de ciocolata-17
Spirala cu crema ganache de ciocolata-18
Spirala cu crema ganache de ciocolata-19
Spirala cu crema ganache de ciocolata-20
Spirala cu crema ganache de ciocolata-21

COMENTARII (7)

Miha

Miha 1

05.05.2009, 18:56

Da,Oana...e interesant,iar efectul este...wauuu...

Oana

Oana 1

05.05.2009, 20:03

Si eu fac numai crema din asta ganache E buna rau!

elena1988

elena1988 1

04.03.2011, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!