Tort cu lamaie

de nico_nico in Torturi, 12 Mai 2011 | 2977 vizualizari

 

cu margarete

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 esenta de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 2 linguri pline de faina,
  • 1 margarina Rama(250gr),
  • 1 esenta de lamaie.
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 200 ml apa
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina in ploaie.Se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lase albusurile.Se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.


Pentru crema se amesteca bine ouale cu zaharul, faina si lapte (cu telul) se amesteca bine pana devine pasta si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se lasa putin la racit, se adauga esenta de lamaie iar cand e racita toata compozitia se adauga margarina. Frisca se bate spuma tare cu mixerul.


Blatul copt si racit se taie in trei parti se insiropeaza cu sirop(zaharul se caramelizeaza apoi se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit).Fiecare foaie insiropata se unge cu crema apoi cu un strat de frisca, iar la final se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

adry88 1

12.05.2011, 20:16

vreau si eu o portie

divainbucatarie 1

13.05.2011, 08:30

frumos!

ionela2682 1

13.05.2011, 11:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zahar ars si crantz