Tort Sacher

de Dorothea in Torturi, 10 Sep 2010 | 5573 vizualizari

 

Aici, am o reteta buna pentru un Tort Sacher.
Clar, ca nu este originalul, dar este o reteta, care in alt forum se face mult de tot.
E simplu de preparat si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. Unt (nu din frigider!!! trebuie sa aiba temperatura camerei)
  • 200 gr. Zahar Pudra
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200gr. Ciocolata cu mininum 40 % cacao
  • 8 oua
  • 200 gr. faina
  • 3 lingurite de pudra de cacao
  • un pic de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Pentru uns blatul:
  • Lichior de orange,
  • Marmelada de Apricose
  • Pentru glazura:
  • ciocolata de min. 40 % cacao,
  • unt de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Untul, zaharul, zaharul vanilat il bati pana se face ca o spuma. Desparti ouale. Galbenusurile le bagi, unul dupa altul in spuma. Albusurile le bati tare de tot, pui in frigider.


Ciocolata o pui intr-un vas, la baine marine. Lasi asa incet de tot, sa se topeasca ciocolata. O lasi sa se raceasca, apoi o pui in spuma de unt.


Faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea se amesteca bine impreuna.


Spuma o amesteci cu mixul de faina si albusurile in 2 rinduri, adica, intai albusul, dupa aia faina, albus, faina.


Pui la copt la cca. 170 grade, pe nivelul din mijloc, in jur de 50-60 de minute. Cind este gata, o lasi in forma. Numai a doua zi o scoti usor din forma. O tai odata.


Daca vrei sa faci tort cu fondant, pui marmelada si lichiorul (vreo 3 Linguri) la foc, si cind este fierbinte pui pe blat si o intinzi.. Restul de marmelada cu lichiör o pui si peste tort. Asa o lasi o noapte, apoi poti deocra, daca vrei cu fondant, asa cum am facut eu, sau cu ciocolata.


Pentru glazura de ciocolata:


Ciocolata o incalzesti la fel cum am scris sus. Ea are temperatura buna, daca pui un strop pe buza si nu simti ca te arde.

 

TIPS-URI

1

Tortul asta este unul, caruia ii trebuie mult timp, ca sa fie bun, minim 3-4 zile dupa preparare. Cel mai bun este in a 7-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Miha 1

11.09.2010, 09:00

E tare frumusel decorat asa cu inimioare roz.

Dorothea 1

11.09.2010, 10:37

Mersi mult!!
Eu nu vad nici o fuculita si aveti asa multe lucruri fine, de vas da si eu... dar unde??
Si se poate face, sa primesc message, daca imi srie cineva??

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:57

arata superb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu budinca