Desert tort rapsodia aromelor

de miremirc in Torturi, 7 Oct 2012 | 34412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos :
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • zeama de la 1 lamaie
  • 70 g fulgi cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Blat cacao :
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic cappuccino cu rom
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 300 g unt
  • 50 g stafide
  • 50 ml rom
  • Decor :
  • 50 g ciocolata
  • 3 linguri fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rapsodia aromelor:

Pentru inceput punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze .



Blat cocos: mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumeneste putin deasupra. Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.


Blat cacao: mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, apa rece, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Turnam in aceeasi forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca, apoi scoatem blatul din forma de tort.



Crema: galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra; adaugam laptele rece amestecat cu amidonul. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam cappuccino dizolvat in putina apa fierbinte. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.


Untul moale il mixam spuma. In el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza, pana incorporam toata crema.


Decor : marginile tortului le imbracam in nuca de cocos, iar deasupra trasam linii fine de ciocolata topita.


Cum topim ciocolata : punem intr-o craticioara apa sa fiarba si o luam de pe foc. Intr-o punga punem bucatele de ciocolata. Scufundam punguta cu ciocolata in apa fierbinte, si o lasam timp de 3-4 minute sau pana cand vedem ca s-a topit ciocolata. Scoatem punguta din apa si o lasam sa se raceasca, dar nu prea tare. Taiem cu foarfeca un coltisor de la punga si trasam linii pe tort sau facem diferite modele.


Asamblare : blat de cocos- insiropam cu romul ramas de la stafide- 1/2 crema- stafide- blat cacao- insiropam- 1/2 crema- decor. Se lasa la frigider cateva ore.


Un delicios tort cu o multime de arome ;)

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapsodia aromelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Micutza Luana 1

02.04.2013, 18:50

tre sa fac majoritatea retetelor bravoo

Bya Ralu 1

02.04.2013, 20:01

foarte fain

CameliaSb 1

29.05.2013, 18:09

am incercat si eu reteta blatul cu cacao a iesit mult mai subtire. ar trebui dublate ingredientele. maine va fi degusturea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos