Tort usor cu ciocolata si cafea

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 5020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi
  • 3 oua mari
  • 85 gr zahar tos
  • 70 gr faina alba
  • 1 lingura faina de malai
  • 2 linguri cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, tocata
  • 1 lingura cafea
  • 300 gr iaurt
  • 1 pliculet de gelatina, preparat comform intructiunilor de pe ambalaj
  • 5 linguri zahar pudraPentru decor
  • 25 gr ciocolata cu mar si scortisoara, topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort usor cu ciocolata si cafea:

Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu unt 2 forme rotunde de 20 cm diametru.Bate ouale cu zaharul timp de 5-10 minute pana cand se vor ingrosa si isi vor mari volumul.

Cerne faina alba cu faina de malai, cacaoa si praful de copt.Inglobeaza amestecul cu faina la ouale batute.Imparte aluatul in forme si coace-l 20-25 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru umplutura, topeste ciocolata cu cafeaua.Intr-un vas amesteca iaurtul cu gelatina preparata si zaharul pudra.Imparte iaurtul in jumatate iar intr-una din jumatati adauga ciocolata cu cafeaua.Da cele 2 feluri de iaurt la rece pana se vor intari usor.

Pentru asamblare, aseaza un blat de tort pe o farfurie si unge-l cu iaurtul alb.Aseaza deasupra celalalt blat si unge-l cu iaurtul cu ciocolata.Stropeste tortul cu ciocolata topita si serveste-l.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

bianca92 1

29.10.2013, 11:08

buna rau de tot

Alina26 1

29.10.2013, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mere si caramel