Tort " 3 Ciocolate"

de Dea_Dea in Torturi, 4 Noi 2013 | 24695 vizualizari

 

Tortul facut pentru ziua mea! M-am inspirat din reteta Violetei , din Caietul cu retete.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic gelatina (10 gr)
  • CREMA 2
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • CREMA 3
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml frisca batuta
  • un plic de gelatina(10 gr)
  • GLAZURA
  • 75 ml. apa;
  • 150 gr. zahar tos;
  • 150 ml. frisca lichida;
  • 75 gr. glucoza (miere-energizant);
  • 60 gr. cacao neagra (20% grasime);
  • 15 gr. gelatina praf;
  • 2 linguri apa rece (pentru hidratat gelatina)
  • Un pachet de piscoturi
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " 3 Ciocolate":

Blat:


Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.


Se incepe cu asamblarea


Se pune blatul in tava inn care s-a copt si facem crema


1.Se rupe ciocolata neagra si se adauga frisca lichida, se pun pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit. Punem gelatina la hidratat in 5 linguri de apa si lasam 5 min.Punem gelatina pe abur pana se dizolva si o punem peste ciocolata racorita, apoi adaugam frisca batuta si o punem peste blat , dam la frigider pana facem crema 2.


La crema 2 si 3 se procedeaza la fel.


Glazura, este reteta Patriciei http://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cacao-jeleu-pentru-glasat-49342.html


Eu am facut jumatate de portie , puteti face o portie iar restul se poate pastra la frigider in borcan cu capac, pana faceti alta prajitura.


Se pun piscoturi de jur imprejur si se glazureaza.


 

TIPS-URI

1

Dupa fiecare crema facuta se pune la frigider , pana facem pe cealalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " 3 Ciocolate"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

tanyapatap 1

04.11.2013, 21:30

nadea68 1

04.11.2013, 22:55

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:30

Vreau si eu o felie maaare din bunciunea asta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Express