Desert tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

de Rocsi in Torturi, 17 Sep 2016 | 6568 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"...As vrea sa imi faca sotul meu un asa tort intr-o zi, dar nu prea cred ca apuc eu ziua aia :))))))
Va spun din suflet, a fost un tort cu adevarat delicios! L-am pregatit pentru o masa in familie, l-am adus pe masa si s-a mancat tot, tot, tot, desi eram cu burtile pline dupa un gratar copios. Unii credeau ca este cumparat, ca e prea bun si frumos, iar sirul de complimente a fost mare. Normal ca mie mi-a crescut inima de bucurie cand ii vedeam ca le place si mai cer inca o felie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zmeura congelata
  • 2 lingurite vanilie

In plus:

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 150 gr smantana de tara
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • bomboane de ciocolata
  • decoratiuni perluta

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • fasii de coaja de lamaie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura:

Blatul:

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Le incorporam cu paleta in compozitia de albusuri, cu miscari lente. Tot acum punem si vanilia.

Impartim compozitia in doua.

Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt, o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Punem prima jumatate de compozitie in tava, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

Cand este gata, coacem si a doua foaie. Le lasam sa se raceasca.


Crema:

Intai de toate, decongelam zmeura.

Ciocolata alba, rupta bucatele, o punem intr-un bol de inox cu frisca lichida.

Le trasferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Dam crema la frigider 5-6 ore (sau o puteti pregati de seara si o lasati peste noapte le frigider).

Dupa acest timp, scoatem crema din frigider, o mixam la viteza mare pana devine spumoasa.

Incorporam mascarponele si vanilia, le mixam usor.


Siropul:

Intr-o cratita amestecam apa cu zaharul, le punem pe foc si lasam sa clocoteasca 3-4 minute.

Luam siropul de pe foc, punem zeama de lamaie, fasiile de coaja de lamaie si lasam siropul sa se raceasca.


Asamblare:


Pe un platou asezam prima foaie de blat iar in jurul sau punem un inel detasabil.

Insiropam blatul, punem un strat de crema si jumatate din zmeura.

Piscoturile le trecem prin sirop, le asezam peste, apoi venim iar cu un strat de crema si restul de zmeura.

Asezam si a foua foaie de blat, o insiropam si punem ultima parte din crema.

Nivelam si dam tortul 3-4 ore la frigider.


Decor:


Smantana si frisca rece, le punem intr-un bol, impreuna cu zaharul pudra.

Le mixam la o viteza potrivita pana obtinem o spuma.

Scoatem tortul de la frigider si desfacem inelul.

Imbracam marginile tortului cu frisca, facem cateva moate de frisca deasupra, folosindu-ne de un pos.

Deasupra ornam cu bomboane din ciocolata, iar pe margini "aruncam" cateva decoratiuni perluta.

Il dam la rece inca o ora, apoi poate fi servit.

Pofta buna! Din acest tort am taiat 14 portii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Rocsi 1

22.09.2016, 20:17

Va multumesc tare mult!

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 12:43

Rocsi 1

08.10.2016, 18:51

Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura