Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura

de Andra_Constantinescu in Torturi, 6 Noi 2016 | 1879 vizualizari

 

Vineri a fost ziua mamei mele si i-am pregatit doua torturi, unul pentru acasa si unul pentru colege.
De insipirat m-am inspirat de la Rocsi, desi doar crema are legatura cu ce a facut ea, in schimb mi-a placut foarte mult cum l-a decorat cu perlute si am zis ca trebuie sa fac si eu un tort alb cu perlute pentru ca e tare frumos.
Nu stiu cat de mult apreciati faptul ca scriu pe el, dar parca era prea gol daca nu scriam si tortul pentru mama ramasase singurul nescris de pana acum si nu era corect, nu-i asa? :P
Si, ca sa ma laud un pic la final, in ultima vreme imi ies niste blaturi foarte frumoase :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua;
  • un praf de sare;
  • 14 linguri zahar;
  • 7 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 300 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Sirop:
  • 100 g zahar;
  • 500 ml apa.
  • Crema:
  • 300 g ciocolata alba de menaj;
  • 300 ml frisca lichida;
  • 250 g mascarpone;
  • 8 linguri de dulceata de zmeura.;
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba de menaj;
  • 400 ml frisca lichida;
  • perlute argintii din zahar.
  • Diametru tava: 27 cm.
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.


Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.


Crema:


Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, mestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator) deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza. Se adauga mascarponele si se omogenizeaza.


Asamblare:


Se taie blatul in 3, se aseaza inelul de la tava detasabila pe un platou, se pune prima foaie de blat si se insiropeaza. Se intinde jumatate din crema, apoi se unge cu 4 linguri de dulceata de zmeura. In continuare se adauga a doua foaie de blat (se insiropeaza), crema, dulceata si ultima foaie de blat (se insiropeaza). Se introduce platoul cu tortul la frigider pentru cateva ore pentru a se inchega bine.


Se rupe ciocolata pentru decor in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga 100 ml frisca lichida si se pune craticiorul la foc, mestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator) deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza si se amesteca cu restul de 300 ml frisca lichida ramasa, care mai intai se mixeaza.


Cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, se niveleaza tortul pe margini, apoi se imbraca in crema. Cu ajutorul unui posh se fac floricele la baza tortului in varful carora se pune cate o perluta argintie, apoi se procedeaza la fel si pe tort, dar se fac florile mai mari. Se pun perlute si pe marginea tortului, dar si pe el.


Pentru a scrie, am amestecat putina crema cu un pic de cacao si colorant rosu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Andra_Constantinescu 1

07.11.2016, 08:29

Mulțumesc mult, dragilor!

anca_rm 1

07.11.2016, 10:07

La multi ani mamei tale !!! Ai facut un tort minunat Andra

Andra_Constantinescu 1

07.11.2016, 15:59

Mulțumesc frumos, Anca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura