Tort Snickers

de Dea_Dea in Torturi, 1 Feb 2014 | 5141 vizualizari

 

Un tort super bun, s-a spus ca este mai bun decat cel cumparat :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • CREMA:
  • 12 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 400 gr alune
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 75-100 ml frisca lichida
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Snickers:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt.


Se pune in tava (25x35 cm) cu hartie de copt, se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min(pana se rumeneste putin).Se scoate si se lasa la racit.


Glazura alba: ciocolata alba rupta bucati cu frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza si se pune peste blatul rece si se da la frigider pana facem crema si se raceste.


Crema: 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se adauga galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si alunele maruntite (sau intregi). Se lasa la fiert amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune peste blatul cu ciocolata alba si se da la frigider pana facem glazura neagra.


Glazura neagra: Ciocolata neagra rupta bucati si frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza. Se pune peste crema si se da la frigider.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi miez de nuca in loc de alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

02.02.2014, 00:36

Multumesc dragilor!!

Dea_Dea 1

02.02.2014, 00:37

Rux draga mea incerc sa fiu bine , ca altceva nu pot

RuxyRux 1

02.02.2014, 11:14

Ma bucur draga mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi fructe de pădure