Tort cu sfecla rosie

de Valclaudia in Torturi, 29 Mar 2014 | 8535 vizualizari

 

reteta 400

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 2 linguri sfecla maruntita (trecuta prin robot sau data pe razatoarea fina)
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (hulala)
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • 200 gr. sfecla rosie trecuta prin robot
  • Decor:
  • 100 gr. ciocolata alba cu alune si orez expandat + 3-4 linguri de lapte
  • cca 50 gr. ciocolata cu lapte transformata in carlionti
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sfecla rosie:

Eu prepar blatul in general cu o zi inainte de a avea nevoie de tort.

Separ albusurile de galbenusuri; pentru inceput bat albusurile spuma cu 5 linguri dezahar tos si un praf de sare.

Galbenusurile le mixez cu alte 5 linguri de zahar+praful de copt ; dupa ce-si maresc vizibil volumul, adaug cate o lingura de apa minerala.

Renunt la mixer si ajutandu-ma de o lingura de lemn,incorporez in amestecul de galbenusuri faina si albusurile batute spuma. Acest lucru il fac treptat,pun o lingura de faina si una de albusuri, apoi amestec usor, de jos in sus sa nu se lase spuma.

Impart amestecul in doua, in prima parte incorporez 2 linguri de sfecla maruntita si in cealalta parte incorporez pudra de roscove.

Intr-o cratita incapatoare unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina, am pus cate o lingura de amestec cu roscove, una cu amestec cu sfecla pana la epuizarea intregii cantitati.

Am dat blatul la cuptor la temperatura moderata pana a trecut testul cu scobitoarea.
L-am lasat la racit pana a doua zi cand l-am impartit in 3 foi.

Crema se obtine mixand frisca (rece) cu dulceata de capsuni si sfecla rosie maruntita. Umplem foile cu o parte din aceasta crema iar cu restul cremei  imbracam tortul.

Topim in 3-4 linguri de lapte ciocolata alba la foc mic, apoi o repartizam pe tort.

Deasupra punem carlionti de ciocolata cu lapte.

Lasam 2-3 ore tortul la rece inainte de servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

30.03.2014, 21:13

am inteles Claudito

Pushaa 1

01.04.2014, 13:02

RuxyRux 1

01.04.2014, 18:44

Ce tortulet superb! Felicitari scumpa mea pentru toate retetele tale deosebite!!! Sa ne incanti mereu cu minunatiile pe care le prepari si cu prezenta ta frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "Paris-Brest"