Desert tort Buturuga Tiramisu

de Catalina L in Torturi, 21 Dec 2018 | 3553 vizualizari

 


Ce bun si racoritor este acest tort !!! Mai bun decat un tiramisu clasic va asigur.
Il puteti pregati inainte si scoate din congelator cand aveti nevoie.
Eu l-am facut anul trecut pentru Craciun dar cum aveam prea multe bunatati l-am scos in ianuarie de ziua fiului meu.
Cum nu l-am publicat vi-l propun pentru Craciunul de anul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de crema de mascarpone
  • 150 g de zahar
  • 6 oua
  • 18 piscoturi
  • 1 cana de cafea concentrata
  • cacao pudra
  • optional:
  • lichior amaretto, marsala sau rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Buturuga Tiramisu:

 

Pregatiti o cana de cafea tare, concentrata si lasati-o sa se raceasca.

Adaugati alcoolul in ea daca doriti sa puneti.

Separati galbenusurile de albusuri.

Frecati galbenusurile cu zaharul la robot pana se albesc si dubleaza de volum. Adaugati crema de mascarpone si bateti pana obtineti un amestec omogen. Incorporati apoi treptat albusurile batute spuma.

Tapisati forma de buturuga (bûche) sau de chec cu film alimentar - lasati-l sa depaseasca forma.

Umpleti o treime din forma cu compozitia preparata.

Puneti apoi 3 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei unul cate unul in lungime.

Turnati deasupra inca o treime din compozitia preparata. Puneti apoi 6 piscoturi inmuiate in cafea in centrul formei doua cate doua in lungime. Terminati cu compozitia ramasa si acoperiti cu 9 piscoturi inmuiate in cafea. Taiati-le daca trebuie.

Acoperiti cu filmul alimentar care depaseste si lasati cel putin o noapte la congelator (am lasat 3 saptamani).

Pudrati cu cacao inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

21.12.2018, 19:38

Ce minunata este buturuga ta! Dar cat de buna si aromata! Mmmmm!

mirela0911 1

26.12.2018, 20:32

dantes 1

29.12.2018, 09:49

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango