Tort cu aroma de trandafir

de gaby_duceag in Torturi, 18 Iul 2014 | 3640 vizualizari

 

Am mancat o felie de tort cu aroma de trandafir, la Bucuresti. Am simtit , gustand, ca-i cel mai bun tort din lume. Nici nu-mi puteam da seama ce aroma e, asa incantata eram.

Am si poza doveditoare :))) THX, Panacris.Am cerut reteta de tort sa mi-l prepar acasa. Pentru ca…o felie (ba chiar si aia impartita la doi! :)) ) e prea putin! :))))

O textura atat de fina! Blatul insiropat cu caramel, spuma aromata cu trandafir si frisca se completeaza PERFECT!

Cantitatile prezentate in reteta de fata ajung pentru un tort cu diametrul de 20cm, (cam 8-10 portii). Daca doriti un tort mare dublati cantitatile.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o lingura ulei

Spuma de trandafir

  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafir

Frisca

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru gatit (cu 25%grasime)
  • 2 linguri zahar

In plus – 3 linguri zahar pentru caramelizat

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu aroma de trandafir:

Blat.



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa.

  3. Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, adauga faina cernuta si omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.

  4. Tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 20 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia , niveleaza si introdu forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30 minute (fa testul cu scobitoarea).

  5. Scoate si lasa la racit.


Spuma de trandafir.



  1. Pregateste un vas cu diametrul de 20 cm. Caramelizeaza 3 linguri zahar. Tapeteaza fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut, inclinand usor vasul.

  2. mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare.

  3. Adauga zaharul ramas si mixeaza pana e diluat COMPLET.

  4. Scoate paletele mixerului, adauga dulceata de trandafir si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

  5. Toarna amestecul in vasul cu caramel, niveleaza si pune vasul in altul cu diametru mai mare, in care ai pus apa fierbinte.

  6. Baga la cuptor si lasa la foc mediu timp de 25-30 minute. Fa testul cu scobitoarea.

  7. Opreste focul si lasa sa se raceasca spuma tot in cuptor, 15 minute.

  8. Aseaza deasupra spumei blatul rece si cu o miscare ferma rastoarna totul pe un platou (pui platoul peste vas si apoi invarti ).

  9. Caramelul scurs va fi absornit de blat.


Frisca



  1. mixeaza frisca impreuna cu smantana si zaharul pana ajungi la consistenta potrivita pentru ornare.

  2. Imbraca tortul in frisca si da-l la rece.


Nota.


Daca nu iti place dulceata de trandafir poti folosi si alt fel de dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

dantes 1

19.07.2014, 08:42

Foarte bun!

Criss 1

19.07.2014, 18:35

ancutsa 1

18.07.2016, 16:16

Foarte frumos si aromat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort de post - La multi ani, florilor!