Tort decadent de ciocolata

de _Alina_ in Torturi, 4 Iun 2013 | 4348 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 242 g zahar tos
  • 75 ml lapte
  • 60 g unt
  • 115 g faina
  • 100 g cacao 12% grasime
  • 10 g praf de copt
Crema de ciocolata
  • 1200 g smantana pentru frisca
  • 570 g ciocolata neagra (cu 50 % cacao)
  • 50 g cacao 22% grasime
Sirop:
  • 50 ml sirop de salcam amestecat cu
  • 200 ml apa plata
Decor
  • flori de salcam
  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort decadent de ciocolata:

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia.


4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.


5. Punem laptele la infierbantat intr-un vas, la foc mic, apoi punem untul si amestecam pana cand se topeste. Cand s-au racit le incorporam in galbenusurile batute.


6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt. Cernem acest mix putin cate putin, in compozitia cu galbenusuri mixand bine dupa fiecare adaugare transa cernuta.


7. Punem una, doua linguri din albusurile spuma in compozitia de la pasul anterior si amestecam cu o spatula, apoi punem toata compozitia in albusuri. Amestecam cu grija, preferabil cu o spatula de silicon sau cu o lingura de lemn, cu miscari circulare ample, de sus in jos.


8. Punem compozitia intr-o tava (cu diametrul de 24cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-40 minute.


Verificam daca este copt introducand o scobitoare in mijlocul acestuia, daca iese curata => blat copt.


Scoatem din cuptor si lasam blatul in tava sa se raceasca complet, abia apoi il putem taia.


Crema de ciocolata


1. Punem smanatana pentru frisca intr-un vas non-aderent pe flacara potrivita, la infierbantat avand grija insa, sa nu dea in clocot.


2. Cand este fierbinte adaugam ciocolata razuita/rupta, lasam 2-3 minute asa, apoi invartim cu o spatula pana la dizolvarea completa a ciocolatei.


3. Luam 100 ml din compozitie si amestecam cu cacaoa cernuta, apoi o turnam totul in compozitie.


4. Lasam sa se raceasca complet si apoi introducem vasul in frigider pentru cel putin 4 ore. Dupa ce s-a racit o mixam.


Asamblare:


1. Taiem blatul complet racit in 3 felii.


2. Pe un platou punem felie de blat o insiropam, lasam sa absoarba, punem crema (1/3) si continuam tot asa pana cand se termina feliile. Dam la frigider pentru 2-3 ore.


3. Scoatem tortul si il imbracam in crema, apoi ornam cu cacao si flori de salcam. Introducem din nou in frigider pentru 1-2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort decadent de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sidy 1

04.06.2013, 15:57

Ce de ciocolataaaaaaa

Anett 1

04.06.2013, 16:11

vai ce frumos e!

danakarin 1

04.06.2013, 22:37

Grozav de decadent

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet