Tort savarina

de marieta in Torturi, 7 Aug 2011 | 6099 vizualizari

 

fiindca fetele au facut savarine si eu am vrut sa fac dar nu am forme de savarine!!!asa ca am facut in forma de guguluf!!!nu e chiar savarina fiindca are si budinca nu numai frisca!!in fine sa va spun reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluatul este cel de la cozonacul cu stafide fara zahar,deci cantitatile ar veni la jumatate:
  • 500gr faina,
  • 2 oua,
  • o jumatate lingurita sare,
  • un cub de drojdie,
  • 2 linguri de zaharina lichida,
  • o lingura margarina,
  • 25 ml de ulei,
  • esente de vanilie si rom,
  • coaja de lamaie,
  • o cana lapte,
  • 50ml iaurt.pentru crema cu budinca/o budinca vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 600ml lapte,
  • o lingura margarina,
  • zaharina dupa gust,
  • un plic de frisca light
  • 50ml apa minerala
  • 100ml lapte rece
  • 300 ml apa
  • cateva picaturi de zaharina
  • esenta de rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace.


intre timp se face budinca si se lasa la racit.


se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider.


cand se raceste, blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zaharina si esenta de rom.


apoi se pune budinca, apoi frisca batuta.


se pune jumatate din cantitate intre foi iar cu restul se orneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

alinutzika 1

08.08.2011, 17:12

buna

DIANA B 1

17.08.2011, 09:02

La multi ani Marieta !
Sa fii sanatoasa si implinita !
Aniversare frumoasa langa cei dragi ; in cinstea ta vom ridica un pahar cu cate ceva ...
http://www.youtube.com/watch?v=E1btJzoMdNg&feature=email

LUK 1

17.08.2011, 15:28

la multi ani cu multa sanatate!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ultimate chocolate cake