Tort savarina

de marieta in Torturi, 7 Aug 2011 | 9922 vizualizari

 

fiindca fetele au facut savarine si eu am vrut sa fac dar nu am forme de savarine!!!asa ca am facut in forma de guguluf!!!nu e chiar savarina fiindca are si budinca nu numai frisca!!in fine sa va spun reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluatul este cel de la cozonacul cu stafide fara zahar,deci cantitatile ar veni la jumatate:
  • 500gr faina,
  • 2 oua,
  • o jumatate lingurita sare,
  • un cub de drojdie,
  • 2 linguri de zaharina lichida,
  • o lingura margarina,
  • 25 ml de ulei,
  • esente de vanilie si rom,
  • coaja de lamaie,
  • o cana lapte,
  • 50ml iaurt.pentru crema cu budinca/o budinca vanilie,
  • 2 linguri faina,
  • 600ml lapte,
  • o lingura margarina,
  • zaharina dupa gust,
  • un plic de frisca light
  • 50ml apa minerala
  • 100ml lapte rece
  • 300 ml apa
  • cateva picaturi de zaharina
  • esenta de rom.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

blat/se framanta toate bine cu mixerul, se lasa la dospit, apoi se pune compozitia in tava, se unge cu ou si se coace.

intre timp se face budinca si se lasa la racit.

se bate frisca spuma tare cu laptele si apa minerala, apoi se da la frigider. 

cand se raceste, blatul se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zaharina si esenta de rom.

apoi se pune budinca, apoi frisca batuta.

se pune jumatate din cantitate intre foi iar cu restul se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alinutzika 1

08.08.2011, 17:12

buna

DIANA B 1

17.08.2011, 09:02

La multi ani Marieta !
Sa fii sanatoasa si implinita !
Aniversare frumoasa langa cei dragi ; in cinstea ta vom ridica un pahar cu cate ceva ...
http://www.youtube.com/watch?v=E1btJzoMdNg&feature=email

LUK 1

17.08.2011, 15:28

la multi ani cu multa sanatate!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine