Tort cu crema de zahar ars si nectarine

de Dea_Dea in Torturi, 24 Aug 2013 | 3929 vizualizari

 

Mi-a fost tare dor de acest tort , care imi place la maxim:)

 

INGREDIENTE

CREMA

  • 6 linguri zahar
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 3 nectarine

BLATUL

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si nectarine:

Crema:


Se pun 3 linguri de zahar la carmelizat, cand este gata se imbraca peretii laterali ai cratitei cu caramel, miscand-o usor (24 cm).Se lasa cateva minute la racorit.


Intre-timp taiem nectarinele felii. Ouale le amestecam cu restul de zahar si adaugam laptele.


Se pun nectarinele in cratita si se toarna laptele cu ouale peste. Se da la cuptor la foc potrivit cam 30 min.


Blatul.


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina si praful de copt.


Se scoate cratita si se toarna blatul peste crema si se da la cuptor inca vreo 30 min.


Cand este gata se lasa la racit si se intoarce pe platou .

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi mere in loc de nectarine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

24.08.2013, 20:37

Rocsi 1

24.08.2013, 21:15

Mmmm iau o feliuta

Cris2711 1

24.08.2013, 21:35

valeuuuu,ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere si crema de zahar ars