Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos

de Retete_gustoase in Dulciuri, 29 Apr 2024 | 467 vizualizari

 

Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos. 
Crema de zahar ars, cunoscuta si sub denumirea de crème brûlée, este un desert frantuzesc clasic, constand dintr-o crema fina de vanilie sau alte arome, scaldata intr-un sos delicios de zahar caramelizat. Acest desert este apreciat pentru combinatia excelenta dintre textura catifelata si dulceata cremei si aroma caramelului.
Poate fi servit la temperatura camerei sau rece. Este un desert elegant si delicios, perfect pentru a fi servit la ocazii speciale sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita.
Pentru Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapte, oua, zahar, vanilie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 100 gr zahar granulat
  • 1 l lapte de vaca
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 50 gr zahar pentru caramelizat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos:

Iata cum se prepara Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos:

Preincalzeste cuptorul la 150°C.

Foloseste o forma de copt mai mare sau boluri termorezistente daca vrei sa prepari portii individuale. 

In vasul in care vrei sa gatesti crema de zahar, pune zaharul la topit si lasa-l pe foc pana capata culoare aramie. Atentie sa nu il arzi. Roteste forma astfel incat zaharul ars topit sa tapeteze si peretii uniform.

Intr-un bol mare, bate galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana cand amestecul devine deschis la culoare si se ingroasa.

Incalzeste laptele intr-un vas mic pana cand devine fierbinte. Nu il fierbe!

Incetul cu incetul, toarna laptele peste amestecul de galbenusuri si zahar, amestecand continuu pentru a evita coagularea oualor.

Adauga extractul de vanilie si continua sa amesteci pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Toarna amestecul in cratita mare sau forme individuale (ramekin-uri sau forme de ceramica) si asaza-le intr-o tava de copt adanca. 

Umple tava de copt cu apa fierbinte pana la jumatatea inaltimii formelor pentru a crea un bain-marie.

Coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau pana cand crema este rumenita la margine, dar mijlocul tremura usor.

Dupa ce crema este coapta, scoate vasul din cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi, acopera-l si pune-l la frigider pentru cel putin 2 ore sau pana cand este complet racitt.

A doua zi, acopera vasul cu un platou adanc si rastoarna-l ca sa se desprinda crema de zahar care va fi garnisita cu sosul caramel.

Poti incerca si varianta de Tort de mere cu crema de zahar ars sau Tort Kodrit Kadir, la fel de gustos.

O alta varianta delicioasa pe care o poti prepara pentru cei dragi este si reteta de Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine, un desert savuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars - Reteta gustoasa pentru un desert fin si cremos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Caty 1

30.04.2024, 16:45

Iamii!

Rocsi 1

11.05.2024, 19:57

Nu am mai mancat de foarte mult timp crema de zahar ars! Imi place sa o servesc vara, rece de la frigider!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata