Eclere cu crema si glazura de lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 oua mici (sau 3 mari)
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida cu aroma de lamaie Dr. Oetker
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • Glazura de lamaie:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema si glazura de lamaie:

Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.


Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.


Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.


Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.


Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varful mare.


Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.


Le lasam apoi sa se raceasca.


Crema de lamaie: cat timp cojile de eclere se racesc pregatim crema.


Intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.


Mixam bine pana crema se intareste, apoi o dam la rece pana se racesc cojile pentru eclere.


Glazura de lamaie: intr-un bol micut punem zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.


Dupa ce cojile s-au racit, le taiem orizontal, dar nu de tot, le umplem cu crema de lamaie si punem deasupra cate o lingura de glazura de lamaie.


Le dam la rece pana la servire, asta daca rezistati!!


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

NU deschideti usa cuptorului cat timp acestea sunt inauntru, deoarece se pot lasa!!!

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 coji de eclere, de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Angelina_Elena 1

24.07.2013, 20:52

Bya

Angelina_Elena 1

24.07.2013, 20:52

Rocsi

Angelina_Elena 1

24.07.2013, 20:52

Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cremsnit