Desert prajitura Cartof

de laura_n in Dulciuri, 25 Mar 2020 | 2250 vizualizari

 

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme, etc.
In vremurile noastre, adaptam si pregatim in functie de ceea ce avem la dispozitie, importante sunt gustul si savoarea.
Asa ca prajitura Cartof, in varianta moderna, dar la fel de simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre si biscuiti cu crema)
  • 50 gr miez de nuci (coapta in prealabil) - optional
  • 100 gr crema de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • un praf sare
  • cacao
  • arome
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cartof:

 

Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.

  Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga aromele preferate rom, menta, dupa preferinte. Se amesteca bine cu mana (puteti folosi o manusa de unica folosinta) sau puteti pune totul la robot. Compozitia va fi moale, lipicioasa.

  Se presara cacao intr-un castronel. Cu mana umeda (sau cu manusa de unica folosinta) se formeaza batoane potrivite care se tavalesc prin pudra de cacao.

Se pun la rece pana in omentul servirii.

TIPS-URI

1

puteti omite nuca daca doriti o textura fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cartof" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu rahat si miere