Desert prajitura Cartof

de laura_n in Dulciuri, 25 Mar 2020 | 1507 vizualizari

 

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme, etc.
In vremurile noastre, adaptam si pregatim in functie de ceea ce avem la dispozitie, importante sunt gustul si savoarea.
Asa ca prajitura Cartof, in varianta moderna, dar la fel de simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit Petit Beurre si biscuiti cu crema)
  • 50 gr miez de nuci (coapta in prealabil) - optional
  • 100 gr crema de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 250 ml lapte
  • un praf sare
  • cacao
  • arome
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cartof:


Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.


Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga aromele preferate rom, menta, dupa preferinte. Se amesteca bine cu mana (puteti folosi o manusa de unica folosinta) sau puteti pune totul la robot. Compozitia va fi moale, lipicioasa.


Se presara cacao intr-un castronel. Cu mana umeda (sau cu manusa de unica folosinta) se formeaza batoane potrivite care se tavalesc prin pudra de cacao.


Se pun la rece pana in omentul servirii.

TIPS-URI

1

puteti omite nuca daca doriti o textura fina

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cartof" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

26.03.2020, 21:15

Vreau si eu vreo doua kile de cartofi sa-i bag in jar....

Gherca Daniela 1

28.03.2020, 09:10

ce desert bun!

dantes 1

01.04.2020, 09:53

Buna!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca