Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 3251 vizualizari

 

Detaliile fac diferenta, stiti, asa-i? :))

Dap, dulceata de afine face toti banii in tortul asta :). Odata ce Danut mi-a cerut reteta sa faca si el copiilor lui cand ii va avea :)), Monicuta a papat cu pofta desi ea pana acum a refuzat crema de zahar ars iar sotu mi-a zis un saru’mana clar si raspicat! :)), cred ca nu afirm degeaba, asa-i?

V-am convins?

Daca nu eu, poate poza 😉

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 14 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 8 oua
  • vanilie
  • o lingura faina
  • Blat
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina cernuta
  • 1/2 lingurita praf de copt

in plus

  • 4 linguri dulceata de afine
  • optional – frisca sau crema de vanilie pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine:


  1. Fierbeti laptele si lasat sa se racoreasca, apoi puneti vanilia

  2. Ouale le bateti cu 8 linguri de zahar, apoi adaugati faina si treptat laptele racit, amestecand usor.

  3. Intr-o cratita cu diametrul de 20 cm puneti la caramelizat cele 6 linguri de zahar ramase, fara insa a lasa sa se arda.

  4. Cand zaharul s-a topit invartiti caramelul pe fundul vasului urcand usor pe peretii laterali.

  5. In vasul cu caramel turnati amestecul de lapte si oua si dati la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita o puneti intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.

  6. Intre timp mixati spuma albusurile pentru blat dupa ce in prealabil le-ati separat de galbenusuri.

  7. Adaugati treptat zaharul mixand pana nu se mai simt deloc cristale.

  8. Adaugati galbenusurile, faina cernuta si praful de copt si omogenizati usor.

  9. Scoateti vasul cu crema de la cuptor, intindeti dulceata de afine peste crema, apoi compozitia pentru blat.Nivelati usor si reintroduceti vasul in cuptor pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.

  10. Lasati sa se raceasca complet apoi bagati la frigider. Eu l-am lasat peste noapte, daca va grabiti sunt suficiente si 3-4 ore.

  11. Puneti un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma rasturnati tortul pe platou. Crema va fi partea superioara iar blatul de la baza se va insiropa cu siropul lasat de crema.

  12. Ornati….sau nu :))). Este grozav de bun si-asa!

  13. Eu am facut o budinca de vanilie din 2 oua ( 2 oua, 200 ml lapte, o lingura faina, 2 linguri zahar si vanilie) pe care am amestecat-o cu 3 linguri de frisca de casa, batuta, apoi am intins-o neglijent :))) peste tort.

  14. Prea bun! Prea ca la tara!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

27.08.2015, 20:39

N-am mancat niciodata cu dulceata de afine, dar trebuie sa fie bun!

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:09

Ce combinatie! Sigur e delicios!

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 16:40

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32