Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 6653 vizualizari

 

Detaliile fac diferenta, stiti, asa-i? :))

Dap, dulceata de afine face toti banii in tortul asta :). Odata ce Danut mi-a cerut reteta sa faca si el copiilor lui cand ii va avea :)), Monicuta a papat cu pofta desi ea pana acum a refuzat crema de zahar ars iar sotu mi-a zis un saru’mana clar si raspicat! :)), cred ca nu afirm degeaba, asa-i?

V-am convins?

Daca nu eu, poate poza 😉

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 14 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 8 oua
  • vanilie
  • o lingura faina
  • Blat
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina cernuta
  • 1/2 lingurita praf de copt

in plus

  • 4 linguri dulceata de afine
  • optional – frisca sau crema de vanilie pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine:

  1. Fierbeti laptele  si  lasat sa se racoreasca, apoi puneti vanilia
  2. Ouale le bateti cu  8 linguri de zahar, apoi adaugati faina si treptat laptele racit, amestecand usor.
  3. Intr-o cratita cu diametrul de 20 cm puneti la caramelizat cele 6 linguri de zahar ramase, fara insa a lasa sa se arda.
  4. Cand zaharul s-a topit invartiti caramelul pe fundul vasului urcand usor pe peretii laterali.
  5. In vasul cu caramel turnati amestecul de lapte si oua si dati la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita o puneti intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.
  6. Intre timp mixati spuma albusurile pentru blat dupa ce in prealabil le-ati separat de galbenusuri.
  7. Adaugati treptat zaharul mixand pana nu se mai simt deloc cristale.
  8. Adaugati galbenusurile, faina cernuta si praful de copt si omogenizati usor.
  9. Scoateti vasul cu crema de la cuptor, intindeti dulceata de afine peste crema, apoi compozitia pentru blat.Nivelati usor si reintroduceti vasul in cuptor pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.
  10. Lasati sa se raceasca complet apoi bagati la frigider. Eu l-am lasat peste noapte, daca va grabiti sunt suficiente si 3-4 ore.
  11. Puneti un platou deasupra vasului si cu  o miscare ferma rasturnati tortul pe platou. Crema va fi partea superioara iar blatul de la baza se va insiropa cu siropul lasat de crema.
  12. Ornati….sau nu :))). Este grozav de bun si-asa!
  13. Eu am facut o budinca de vanilie din 2 oua ( 2 oua, 200 ml lapte, o lingura faina, 2 linguri zahar si vanilie) pe care am amestecat-o cu 3 linguri de frisca de casa, batuta, apoi am intins-o neglijent :))) peste tort.
  14. Prea bun! Prea ca la tara!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

27.08.2015, 20:39

N-am mancat niciodata cu dulceata de afine, dar trebuie sa fie bun!

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:09

Ce combinatie! Sigur e delicios!

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 16:40

de facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta