Tort cu crema de zahar ars

de Sim0na in Torturi, 8 Mai 2015 | 8346 vizualizari

 

sursa: http://licutamarin.blogspot.ro/2014/12/tort-cu-crema-de-zahar-ars.html

 

INGREDIENTE

  • Crema zahar ars:
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 oua
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri zahar ptr ars
  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • ½ plic praf copt
  • Decor:
  • ½ borcan dulceata de afine
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar, apoi am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand usor. Intr-o cratita de 3 litri am pus la caramelizat cele 5 linguri de zahar, fara insa a lasa sa se arda.


Cand zaharul s-a optit si dat cratita de-oparte si am invartit pentru a „unge” peretii cu zahar caramelizat. In vasul caramelizat am turnat amestecul de lapte si oua si am dat la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita am pus-o intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.


Blat: ouale le-am batut impreuna cu zaharul cca 10 minute, pana si-au triplat volumul. Treptat am pus faina cernuta si amestecata cu praful de copt si am amestecat cu o spatula de jos in sus pentru a nu se lasa. Cand crema de zahar ars a fost gata, am pus deasupra dulceata de afine, apoi compozitia de blat.


Am completat vasul in care a fost cratita cu apa fierbinte, si am dat din nou la cuptor, tot pe baie de apa, pentru cca 1 ora. Blatul trebuie sa fie copt, usor rumenit si trece testul scobitorii. Cand a fost gata, am scos vasul din cuptor si l-am lasat de seara pana dimineata pentru a se raci. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, am trecut pe toata marginea torului, apoi am pus un platou deasupra cratitei si am rasturnat cu o miscare brusca.


Am lasat cratita deasupra tortului pana seara (se lasa minim 1-2 ore) pentru a se insiropa bine blatul cu siropul de zahar ars.


Am scos cratita si am ornat tortul cu frisca batuta cu 1 plic de praf de budinca de vanilie. Am ornat cu inimioare de zahar si am lasat tortul la rece cca 30 minute, apoi l-am portionat. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

23.04.2017, 15:42

La multi ani!

kytz 1

23.04.2017, 15:55

La mulți ani!

Catalina L 1

23.04.2017, 20:12

ce buna ideee, bravo la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache