Desert cheesecake cu zmeura

de Rocsi in Torturi, 12 Sep 2017 | 1612 vizualizari

 

Dintre toate deserturile cu crema, cel mai mult imi plac cheesecake-urile cu fructe. Dupa torturi si alte prajituri cu diverse creme, nu ma dau in vant, dar cheesecake-urile mi se par delicioase! In plus, astea fara coacere se fac si usor, nu trebuie mult timp si nici nu depui mult efort. Eu chiar va recomand aceste deserturi!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • 500 gr branza de vaci
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2-3 lingurite vanilie
  • 550 gr zmeura proaspata (congelata cand nu se gaseste proaspata)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon

Pentru decor:

  • zmeura
  • frunze de menta
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu zmeura:

Biscuitii ii maruntiti in robotul de bucatarie.

Untul il topiti pe baie de aburi.

Amestecati biscuitii cu untul topit, invartiti bine.


Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul de 24 cm, turnati compozitia de biscuiti.

Apasati bine cu degetele, sa obtineti o baza uniforma.

Dati la frigider.

Branza de vaci o amestecati cu mascarponele, zaharul pudra si cu ajutorul unui blender le mixati, sa obtineti o consistenta cremoasa.

Topiti ciocolata alba, o adaugati peste branza.

Frisca rece o mixati pana devine spumoasa.

O incorporati in compozitia obtinuta mai sus, iar la final adaugati vanilia.


Scoateti baza de biscuiti de la frigider, puneti doua linguri de crema, o nivelati.

Asezati zmeura din loc in loc, apoi puneti restul de crema si o nivelati bine.


Dati cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte daca este posibil.

Zmeura ramasa o pasati cu blenderul.

O treceti prin sita, aruncati semintele.

In piureul obtinut puneti zaharul, amestecati si puneti pe foc.

Cand incepe sa dea in clocot, dati focul la mic, dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste zmeura si amestecati bine sa nu faca cocoloase.

Cand s-a ingrosat sosul, dati cratita deoparte si lasati putin sa se racoreasca.

Scoateti cheesecake-ul de la frigider, indepartati inelul detasabil, turnati sosul de zmeura, lasandu-l sa se scurga usor si pe margini.

Il dati la rece 3-4 ore, apoi il decorati cu zmeura, frunze de menta si presarati putina nuca de cocos.

Il portionati si serviti.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

CofetariiBucatari 1

17.09.2017, 13:06

delicios!!!

Ancutsa 1

17.09.2017, 14:07

Arata tare bine!

Rocsi 1

17.09.2017, 19:14

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello