Tort vanilat

de amalia01 in Torturi, 15 Oct 2016 | 485 vizualizari

 

Fara nici un motiv anume am avut chef sa fac un tort. Am combinat ce am gasit prin camara si a iesit ceva...cremos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 400 g piscoturi
  • 4 lgt cacao instant
  • 300 ml apa calda

crema:

  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 200 g zahar
  • 1200 ml lapte
  • 100 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 3 oua
  • 4 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker
  • un praf de sare

decor:

  • frisca batuta
  • napolitane cu ciocolata ( Kinder Bueno )
  • cacao instant
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vanilat:

Prima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta.

Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spuma.

Adaugi apoi alternativ, laptele si amidonul. Dai la fiert la foc mic, pana cand se ingroasa. 

Amesteci aceasta crema cu budinca si lasi sa se racoreasca.

In acest timp bati albusurile spuma impreuna cu praful de sare, restul de zahar si plicul de vanile ramas.

Spuma astfel obtinuta o adaugi treptat in crema de vanilie, amestecand cu o spatula de jos in sus, ca sa nu se taie.

Lasi crema la rece.

In forma de tort cu pereti detasabili asezi hartia speciala de tort. 

Prepari un sirop din 4 lgt de cacao instant si apa calda , in care vei insiropa piscoturile si le asezi in forma de tort.

Torni crema calduta peste blatul obtinut si lasi sa se raceasca, apoi dai la frigider pentru 2 ore.

Indepartezi peretii si presari pe deasupra cacao, dupa care il decorezi cu frisca si bucati de napolitana.

Il servesti cu sos de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vanilat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort vanilat-0
Tort vanilat-1
Tort vanilat-2
Tort vanilat-3
Tort vanilat-4
Tort vanilat-5
Tort vanilat-6
Tort vanilat-7
Tort vanilat-8
Tort vanilat-9
Tort vanilat-10

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

16.10.2016, 09:51

Delicios!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

16.10.2016, 12:36

Rocsi

Rocsi 1

16.10.2016, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03