Tort cu ananas

de lia maria in Torturi, 10 Sep 2010 | 4483 vizualizari

 

Si pentru ca azi v-am servit cu ciorba si papricas, m-am gandit sa va indulcesc si cu un desert...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • Sare
  • esenta de vanilie
  • Praf de copt
  • Crema
  • 2 conserve ananas( una cuburi+una rondele)
  • 1L lapte
  • 4 budinci vanilie
  • 8 linguri zahar
  • 400g smantana grasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Pentru blat:

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.

Coacem blatul la foc potrivit, cam 45’( facem testul cu scobitoarea).

Deschidem conservele de ananas si le scurgem bine de zeama.

Pentru crema:

Fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, din lapte,zahar si 4 plicuri praf si cand s-a racit putin, amestecam cu smantana, adaugam cuburile de ananas si omogenizam.

Dupa ce blatul s-a racit, il sectionam (in doua sau patru, cum doriti) il insiropam cu zeama din conserve si-l umplem cu crema, dar sa nu uitam sa lasam putina crema si pe deasupra, peste care asezam rondelele de ananas, putin suprapuse una peste alta, apoi decoram cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

11.09.2010, 20:42

Bestiaaaaal! Vreau si eu o felie mareeeee!

Adinacarla 1

15.09.2010, 19:21

vin si eu la o felie

Julie 1

17.09.2010, 14:15

Ce tortulet frumusel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort trenulet