Briza marii

de Sidy in Torturi, 29 Ian 2012 | 1609 vizualizari

 

Am tot vazut tortul acesta , preparat de mai multe fete dragi mie si mi-a placut tare mult. Dar Dia m-a convins cand am vazut tortul Ramonei....
Si cum eu trebuiea sa prestez un tort pentru sotul meu, m-am hotarat sa-l fac pe acesta.Nu regret...si multumesc tuturor pentru idee.

 

INGREDIENTE

pentru blat
  • 5 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
pentru crema  
  • 1 plic Crema pentru prajituri- vanilie
  • 1 plic Crema pentru prajituri- lamaie
  • 1 compot piersici
  • 500 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  pentru ornat  
  • 300 ml frisca
  • 1 intaritor frisca
  • 1 plic tort gelee rosu
  • bombonele scoici de mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briza marii:

 

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.

Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.

Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.

Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.

Pregatim crema de vanilie si de lamaie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de piersici pe care le scoatem si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de sirop.

 Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu siropul de piersici.

Asezam de jur imprejurul foi, jumatatile de piersica . Din a doua foaie, taiem un cerculet  mai mic pe care-l asezam in centrul piersicilor, peste prima foaie.

Apoi scoatem  jumatatile de piersica,  insiropam blatul  si adaugam cateva linguri de crema de vanilie ,pe prima foaie, de jur imprejurul cercului mic.

Asezam din nou piersicile peste stratul de crema si le acoperim complet cu crema.

Asezam deasupra cremei blatul decupat  si il insiropam si pe el.

Il acoperim  cu crema de lamaie iar lateralele tortului, unde au ramas goluri, le umplem tot cu crema de lamaie.

Din cremele ramase, puse intr-un posh ,ornam tortul pe lateral din cm in cm. Deasupra tortului facem un cerc din moturi de crema in care vom pune tort-gelee rosu preparat dupa instructiunile de pe plic.Daca a mai ramas adaugam si sirop de piersici in el.

Batem frisca cu mixerul, adaugam inatritorul si ornam tortul cu frisca in spatiile ramase libere lateralul tortului si va iesi de sus in jos cate o bagheta de crema, una de frisca, una de crema, una de frisca.

La sfarsit ornam tortul cu scoici din ciocolata.

Dam tortul la rece pentru cateva ore apoi il servim alaturi de frisca rece de la frigider.

Pofta mare.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briza marii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adasev12 1

29.01.2012, 17:56

f frumos tortul la multi ani fericiti sotului!

Mihaela11_jo 1

30.01.2012, 10:57

Foarte aromat si La multi ani norocosului

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:38

sper bun tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA