Cozonac cu stafide fara zahar

de marieta in Prajituri, 6 Aug 2011 | 10368 vizualizari

 

am incercat un cozonac pentru diabet!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina alba de buna calitate,
  • 2 cubulete de drojdie proaspata,
  • o lingurita sare,
  • 3 linguri indulcitor, lichid,
  • coaja de lamaie ,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • 100 gr stafide,
  • 5 oua,
  • 2 linguri margarina,
  • 50 ml de ulei,
  • 100 gr iaurt,
  • 2 cani lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide fara zahar:

Ouale se bat spuma cu sarea apoi se adauga pe rand iaurtul,laptele incalzit cu margarina,uleiul,esentele,drojdia,coaja de lamaie.

Se mixeaza bine apoi se adauga cate putina faina mixand intruna cand sa mai ingrosat aluatul am schimbat paletele de la mixer cu cele pentru framantat.

Am mixat in continuare si am pus toata faina.

Trebuie sa fie un aluat doar putin mai gros ca cel de pandispan.

Am pus stafidele inmuiate in apa.

L-am lasat la dospit si in jumatate de ora l-am turnat in forme.

A mai crescut o jumatate de ora in tavi apoi l-am copt,pana a trecut testul scobitorii.

Am facut 2 cozonaci cu stafide si am pus aluat si in forma de guguluf cu gandul sa fac ceva ce va semana cu savarina.

Eu nu prea am un cuptor asa bun dar ma descurc cum pot cu el!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute