Clafoutis cu cirese

de divainbucatarie in Prajituri, 15 Iun 2011 | 3225 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in cartea copilului “Bucataria Franceza”. Am facut-o impreuna cu el si rezultatul a fost delicios. Cred ca toti copiii pot gati impreuna cu parintii retete simple, iar produsul final va fi mult mai bun, pentru ca este realizat cu contributia celor mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 75 zahar tos
  • 15 g zahar pudra
  • 130 g faina
  • 200 ml lapte
  • unt pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.



Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.



Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem tarta la 190°C. Dupa 20 de minute scoatem tarta din cutor si presaram zaharul pudra, apoi o lasam inca 15 minute la cuptor.



Se face atat de repede si de usor, incat nu ai cum sa nu indragesti aceasta reteta!



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

divainbucatarie 1

23.06.2011, 09:08

Multumesc ruxy!

divainbucatarie 1

23.06.2011, 09:08

Multumesc Bucataras!

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 09:12

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan genovez