Clafoutis cu cirese

de Bucataras in Dulciuri, 17 Iun 2016 | 1294 vizualizari

 

Azi pregatim un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare: Clafoutis cu cirese mari, zemoase, cu aluat aromat si presarat cu zahar pudra.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese fara samburi
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 30 g unt topit
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • si zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon!


Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie ca de clatite.


Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit inainte. Micsoreaza apoi la 150 de grade si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/UV6ontm03Yo

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

18.06.2016, 06:24

Super!

Rocsi 1

18.06.2016, 18:49

Bya Ralu 1

20.06.2016, 22:32

bun de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Gogosi ineluse